Kuva: AOP

American Idolia kutsutaan "iljettäväksi" tuoreen koelaulun takia - mistä somekohu syttyi?

16.02.2021 18:45 - Iiro Myllymäki

16-vuotiaan Claudia Conwayn huolestuttava perhedraama on ollut otsikoissa. Nuorukaisen äiti on Donald Trumpin neuvonantajana toiminut Kellyanne Conway.

American Idol -laulukilpailuohjelman tuorein, 19. kausi alkoi viime sunnuntaina Yhdysvalloissa. Erityisesti yhdestä jaksossa nähdystä osallistujasta on keskusteltu kiivaasti sosiaalisessa mediassa. Jaksossa tuomareille koelaulunsa esitti 16-vuotias Claudia Conway, joka tunnetaan Kellyanne Conwayn tyttärenä. Kellyanne Conway on toiminut Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kampanjapäällikkönä ja neuvonantajana. Hänet muistetaan muun muassa ”vaihtoehtoiset faktat” -termin lanseeraamisesta.

Kellyanne Conway (kuva: AOP)

Claudia Conwaylla on suuri sosiaalisen median seuraajakunta esimerkiksi TikTokissa, jossa hän on julkaissut monia huomiota herättäneitä videoita. Videoillaan nuorukainen on muun muassa julkisesti tuominnut äitinsä mielipiteitä ja tullut esiin Donald Trumpin kritisoijana. Claudia Conway on myös tuonut esiin perheensä riitaisat välit. Perheessä on poliittisia jännitteitä, sillä Claudian isä George Conway on ollut Trumpin äänekäs vastustaja, päinvastoin kuin vaimonsa.

Claudia on syyttänyt miljoonia katselukertoja keränneillä videoillaan äitiään sekä henkisestä että fyysisestä pahoinpitelystä häntä kohtaan. Kaksikon välinen suhde nousi jälleen otsikoihin tammikuussa, kun Kellyanne Conwayn väitettiin julkaisseen Twitterissä kuvan teinityttärestään ilman paitaa. Claudia sanoi uskovansa kuvan päätyneen nettiin hakkerin kautta. Hän kuitenkin sanoi, että hän uskoi äitinsä napanneen kuvan hänen kännykästään, jotta tämä voisi tulevaisuudessa kiristää sen avulla häntä.

American Idolin kuvaukset tapahtuivat viime syksynä ennen perheen sisäisten välienselvittelyjen suurimpia kohuja. Kuvauksissa Claudian seurana oli hänen isänsä George, kun taas äiti Kellyanne nähtiin mukana videon välityksellä kannustamassa tytärtään. Claudia sanoi jaksossa, että American Idolin kautta hän voi päästä esiin omana itsenään ja tehdä siirtymän TikTok-tähdestä poptähdeksi.

Claudia Conwayn koelaulun pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, klikkaa tästä.

"Tuntuu niin väärältä"

Monen katsojan mielestä on ongelmallista, että monimutkaista ja kenties jopa väkivaltaista perhetilannettaan julkisesti avannut Claudia Conway on mukana ohjelmassa. Monet ovat sosiaalisessa mediassa jakaneet Varietyn julkaisemaa artikkelia, jossa ohjelmaa esittävää televisiokanavaa ABC:tä syytetään 16-vuotiaan tytön hyväksikäyttämisestä katsojalukujen nostamiseksi. Varietyn toimittaja kirjoittaa, että perheen tulisi ratkoa tilanteensa julkisuuden ulkopuolella ja että American Idol -pätkä antaa epäreilusti silotellun kuvan perheen tilanteesta.

Twitterissä monet ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Claudia Conwayn mukanaoloon American Idolissa.

”On inhottavaa, että American Idol sallii pahoinpitelijä Kellyanne Conwayn puhdistaa imagoaan ohjelmassa ja että se käyttää hyväkseen Claudia Conwayn tuskaa ansaitakseen helppoa rahaa.”

”Claudia Conway on 16-vuotias ja keskellä epätervettä perhetilannetta, joka on tullut hyvin julkiseksi. Ei voi sanoa, etteikö ABC ja American Idol käyttäisi tätä häikäilemättömästi hyväkseen. Ne kaupallistavat tämän lapsen läpikäymää traumaa, ja se on iljettävää.”

”Tuntuu niin väärältä, että Claudia Conway nähdään American Idolissa julkisen perhedraaman ja hermoromahduksen jälkeen.”

Claudia Conway nähdään nyt alkaneella American Idol -kaudella uudestaan, sillä hänet päästettiin koelauluista jatkoon.

Lue myös: American Idol -juontajan syvä suhdesotku: Erosi jo kolmannen kerran 28-vuotiaasta tyttöystävästään

Lue myös: Muistatko, kun Katy Perry ihastui Idols-kilpailijaan? - "Voit tulla hengailemaan minun kanssani"

Lähteet: Yahoo, Variety, Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat