Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Kuuluisan Pixar-studion ensimmäinen floppielokuva - jäänyt monella unholaan

07.03.2021 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Kunnon dinosaurus -elokuva alitti odotukset.

Pixar-animaatiostudion elokuvat niittävät usein mainetta sekä katsojilta että kriitikoilta. Esimerkiksi Toy Story -elokuvat, Inside Out - mielen sopukoissa ja Up - kohti korkeuksia ovat olleet suuria menestyksiä. Samaan menestykseen ei yltänyt loppuvuodesta 2015 julkaistu Kunnon dinosaurus.

Kunnon dinosaurus -elokuva on tarina ystävyydestä, perheen kaipuusta ja pelkojen voittamisesta. Siinä nuori dinosaurus Arlo päätyy seikkailuun ihmisystävänsä Pupen kanssa ja kaksikko matkaa halki vaarallisten ja salaperäisten seutujen.

Esimerkiksi The Hollywood Reporter -julkaisu on kutsunut Kunnon dinosaurus -elokuvaa Pixar-studion ”ensimmäiseksi lippuluukkukatastrofiksi”. Vaikka elokuva tuottikin noin 276 miljoonaa euroa lippuluukuilla, sen tuotanto- ja markkinointibudjetin myötä se jäi tuottavuudessa miinukselle. Esimerkiksi samana vuonna julkaistu toinen Pixar-elokuva Inside Out onnistui keräämään maailmanlaajuisesti noin 711 miljoonan euron lipputulot.

Lippuluukkuanalyytikko Jeff Bock kutsui elokuvaa Pixarin ensimmäiseksi harhaosumaksi.

- Se ei ole katastrofi, mutta se on ehdottomasti oppitunti studiolle. Totuus on, että he tiesivät jo pitkään ongelmista. Tämä oli tarina, joka tuntui vähäpätöiseltä ja väkinäiseltä Pixarin standardeilla mitattuna, Bock sanoi.

Sittemmin Pixar on joutunut nielemään pettymyksiä Autot 3:n ja Eteenpäin-elokuvan tuottojen kanssa. Eteenpäin kärsi koronapandemian aiheuttamista teatterisuluista samoin kuin viimeisimpänä julkaistu Soul - sielun syövereissä.

Kunnon dinosaurus
Nelonen
16.30

Lue myös: Disneyn ja Pixarin animaatioiden viisi eroa - oletko huomannut?

Lue myös: Disneyn hitiksi nousseen Soul-elokuvan lopun piti olla aluksi aivan erilainen

Lähteet: The Hollywood Reporter, Screenrant, Leftlion 

Kilpailut

Uusimmat