Kuva: AOP

Looney Tunes -hahmoa syytetään raiskauskulttuurin normalisoinnista - ei nähdä tulevassa elokuvassa

10.03.2021 21:15 - Iiro Myllymäki

Henry Haisuli -hahmo sai lähteä Space Jam -jatko-osasta, mutta tietojen mukaan päätös tehtiin jo kauan ennen tämänhetkisen keskustelun ryöpsähtämistä.

Looney Tunes -piirrettyjen Henry Haisuli -hahmon ympärillä on vellonut paljon keskustelua viime päivinä. Haisunäätähahmo on päätetty poistaa tulevasta Space Jam 2 -elokuvasta, ja Warner Bros on myös tiedottanut, että kyseistä hahmoa ei nähdä missään tuotantoyhtiön tämänhetkisissä tv-sarjoissa. The Hollywood Reporter kertoo, että tuotantoyhtiöllä ei ole ainakaan toistaiseksi aikomusta tuoda hahmoa takaisin.

Hahmon ongelmallisuudesta alettiin keskustella sen jälkeen, kun New York Timesin kolumnisti Charles M. Blow väitti kirjoituksessaan hahmon normalisoivan raiskauskulttuuria. Looney Tunes -piirretyissä ranskalainen Henry Haisuli usein tavoittelee Penelope-kissan huomiota ja pyrkii voittamaan tämän rakkauden puolelleen voimakkainkin keinoin.

New York Timesin kolumni herätti monenlaisia reaktioita, ja Blow perusteli vielä lisää kantaansa Twitterissä. Hän on jakanut videon yhdestä animaatiosta ja nostaa esiin, miten Henry Haisuli tarttuu kissaan ja suutelee tätä toistuvasti tämän vastustelusta huolimatta. Lopulta haisunäätä lukitsee ulko-oven, jotta kissa ei pääsisi pakenemaan hänen luotaan.

”Tämä on ollut opettamassa pojille, että ’ei’ ei oikeasti merkitsekään ’ei’ ja että kyse on vain pelistä ja valtakamppailusta. Tämä opetti, että naisen sinnikkäiden ja jopa fyysisten vastustelujen huomioimatta jättäminen on normaalia, suloista ja hauskaa. Tekijät eivät antaneet tälle naiselle edes kykyä puhua”, Blow perustelee.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

The Hollywood Reporter kuitenkin kertoo, että päätös Henry Haisulin poistamisesta Warner Brosin projekteista tehtiin jo vuosi sitten eikä vastauksena kolumnin väitteisiin. Space Jam: A New Legacy on myöhemmin tänä vuonna julkaistava jatko-osa vuoden 1996 Space Jam -elokuvalle, jossa nähtiin Looney Tunes -hahmoja yhdessä koripallotähti Michael Jordanin kanssa. Uudessa elokuvassa nähdään niin ikään koripallotähti LeBron James

Lue myös: Looney Tunes -animaatioiden Elmeriltä otettiin ase pois, some reagoi vahvasti: "Täyttä typeryyttä"

Lue myös: Rakastetut piirroshahmot ovat kokeneet hurjia muodonmuutoksia vuosien varrella - katso ja vertaa! 

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat