Kuva: Nelonen / Lars Johnson

Yle: Temppareissa puolisoaan pettänyt Mira kohtasi valtavan viharyöpyn - tappouhkauksia ja häpeää

12.04.2021 17:45 - Roy Kokkonen

Mira Ahola petti puolisoaan Temptation Island Suomen seitsemännellä kaudella. Kun ohjelma esitettiin televisiossa, hänelle alkoi sadella vihaviestejä ja tappouhkauksia. Ahola kertoo Ylen Perjantai-dokkarissa, kuinka ohjelma muutti hänen elämänsä.

Somevaikuttaja ja personal trainer Mira Ahola osallistui Temptation Island Suomen seitsemännelle kaudelle keväällä 2020 yhdessä avopuolisonsa Valton kanssa. Mira päätyi pettämään Valtoa sinkkuna ohjelmassa mukana olleen Markuksen kanssa.

Ahola kertoo Ylen Perjantai-dokkarissa, että kun hän lähti mukaan Temppareihin, hänen parisuhteensa tuntui täydelliseltä. Heillä oli tavoitteena hoitaa "peli läpi" kunnialla ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa.

Hän koki olonsa yksinäiseksi ja voi huonosti ohjelman kuvauksissa. Kauden edetessä hän kuitenkin kiinnostui sinkku-Markuksesta, joka tuntui ymmärtävän häntä. He päätyivät sänkyyn kauden loppupuolella.

– Se häpeä, mitä koen siitä teosta, tuntuu ihan hirveältä, Ahola kertoo.

Kun ohjelma esitettiin televisiossa, Ahola joutui kuukausia jatkuneen laajan somevihan kohteeksi. 

– Se ei ollut yhden, eikä kahden, eikä kolmen ihmisen mielipide, vaan satojen ihmisten mielipide.

Julkisten paikkojen pelkoa

Vihaviestien määrä tuntui ylitsepääsemättömältä. Ahola kertoo tapauksesta, jossa eräs perheenäiti oli laittanut viestin, jossa tämä kertoi toivovansa, että Ahola ei koskaan saisi lapsia. 

Hän sai useita tappouhkauksia, jotka tuntuivat todellisilta.

– Ajattelin, että ei kukaan tuollaista puhu vain lämpimikseen, että kyllä sen joku vielä toteuttaa. Tuli julkisten paikkojen pelko.

Vihaviestien myötä Ahola masentui ja kärsi paniikkikohtauksista. Hän joutui hakemaan apua ja sai diagnoosin. 

– Oma pääkoppa ei vaan pystynyt käsittämään sitä. 

Kohun jälkeen Ahola on jatkanut aktiivisena sosiaalisessa mediassa ja hänellä on kymmeniä tuhansia seuraajia Instagramissa. Vaikka hän on saanut suuren osan seuraajistaan Temptation Islandin tuoman julkisuuden kautta, hän ei koe, että olisi ansainnut niin suurta näkyvyyttä.Nykyisin hän miettii tarkkaan, mihin asioihin ottaa kantaa.

– Nyt kun olen vuodessa saanut itseni joten kuten huterille perustuksille pystytettyä, niin jos tässä vaiheessa tulisi uusi samanlainen ryöpytys, romahtaisin täältä aivan saman tien alas, Ahola toteaa.

Perjantai-dokkari on katsottavissa Yle Areenassa.

Lue myös: Temptation Islandista tuttu Mira räväyttää uudella aluevaltauksella, jota et uskonut näkeväsi

Kilpailut

Uusimmat