Kuva: Senja Rapila

Jare Tiihonen liikuttui kyyneliin lempiartistinsa kuoleman jälkeen - paljastaa omakohtaisen muiston

17.04.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Viime perjantaina kuolleella DMX:llä oli suuri vaikutus Jare Tiihosen musiikkiin. Hän kertoi Basson haastattelussa henkilökohtaisen muiston jenkkiräppäristä lukioajoiltaan.

Viime perjantaina menehtynyt amerikkalaisräppäri DMX vaikutti Jare Tiihosen, 39, musiikkiuran alkuun merkittävällä tavalla. Artistinimellä Cheek tunnettu Tiihonen kertoi torstaina Brädin ja Tuomas Kauhasen luotsaamassa Blueprint-nimisessä jenkkiräpin erikoisohjelmassa Basso-radiokanavalla liikuttuneensa kyyneliin kuultuaan artistin kuolemasta.

Tiihonen ei aluksi ollut uskoa kuolinuutista.

– Se kolahti aika kovaa. Kun uutisen jälkeen pistin Ruff Ryder's Anthemin soimaan, kyllä tuli kyynel silmään, Tiihonen sanoi.

Hän kertoi ottaneensa DMX:n musiikista paljon vaikutteita uransa alkuaikoina.

– Siinä oli paljon nuoruutta, niissä DMX:n ensimmäisissä levyissä. Se oli sitä tiettyä aikaa. Mulla eniten kuunneltu albumi oli DMX:n ensimmäinen levy It's Dark and Hell Is Hot.

– Se kaikki vaikutin siihen, että miten itse rupesi tekee musaa ja mistä sitä inspiraatiota haki. Tuli sellanen olo, että olenko jotain DMX:lle velkaa siitä, että mun oma musajuttu lähti etenemään. Se kaikki valtas mielen ja tuli paha fiilis.

Räppäri jakoi myös DMX:ään liittyvän unohtumattoman muiston omilta lukioajoiltaan. Ilmaisutaidon kurssin aluksi oppilaat saivat tehtäväkseen esitellä itsensä haluamallaan tavalla.

– Kaivoin valokuvat meidän BWS-kaveriporukasta ja laitoin ne isoihin kartonkikehyksiin. Laitoin ne seinälle ja pistin Ruff Ryder's Anthemin soimaan. Sanoin, että tää on meitsi, katsokaa kuvat, Tiihonen kertoi nauraen.

Tiihonen lopetti rap-uransa vuonna 2018. Ohjelmassa hän kertoi viettävänsä nykyisin "eläkepäiviä".

– Proggiksia tässä hinkaillaan ja muuten chillaillaan. Pientä puuhastelua, hän kertoi kuulumisiaan. 

Koko haastattelun voit kuunnella täältä.

Lue myös: Cheek paljasti somessa, mitä on tehnyt lopettamisensa jälkeen: "On ollut helpottunut olo"

Voice.fi ja Basso ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat