Kuva: AOP

Oscar-voittaja Anthony Hopkins halusi vastaanottaa palkinnon etäyhteydellä - järjestäjä kielsi

28.04.2021 19:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Anthony Hopkins voitti parhaan miespääosan Oscar-palkinnon elokuvasta The Father. Hän oli toivonut voivansa vastaanottaa palkinnon etäyhteyden välityksellä, mutta järjestäjä torppasi ajatuksen.

Näyttelijä Anthony Hopkins, 83, voitti parhaan miespääosan Oscar-palkinnon muistisairaan miehen roolistaan Florian Zellerin elokuvassa The Father. Samalla hänestä tuli vanhin näyttelijä, joka on kyseisen palkinnon saanut.

Parhaan miespääosan palkinto jaettiin poikkeuksellisesti gaalan viimeisenä, mutta Hopkins ei ollut paikan päällä vastaanottamassa palkintoa.

Palkinnon nouti viime vuoden voittaja Joaquin Phoenix, mutta gaalayleisö jäi ilman palkintopuhetta. Hopkins julkaisi myöhemmin kotonaan Walesissa kuvatun voittopuheensa.

The New York Timesin mukaan Hopkins oli ehdottanut etukäteen, että voisi osallistua etäyhteydellä, mikäli sattuisi voittamaan. Oscareita jakava Yhdysvaltain elokuva-akatemia oli kuitenkin tyrmännyt ajatuksen.

Tänä vuonna ehdokkaille ei tarjottu mahdollisuutta etäosallistumiseen, mutta Los Angelesin lisäksi gaala järjestettiin samanaikaisesti useassa eri paikassa.

Ehdokkaiden kuitenkin edellytettiin matkustavan näihin paikkoihin, jos he halusivat vastaanottaa palkinnon henkilökohtaisesti. Muun muassa Florian Zeller vastaanotti parhaan sovitetun käsikirjoituksen palkinnon The Father -elokuvasta Pariisissa.

Lue myös: Anthony Hopkinsille historiallinen Oscar-voitto - monen mielestä pysti meni väärään osoitteeseen

Lähde: New York Times

Kilpailut

Uusimmat