Kuva: Kuvakaappaus/Youtube

Käsittämätön kojelautavideo kuin toimintaelokuvasta - autonkuljettaja väistelee ryöstäjien luoteja

04.05.2021 18:45 - Roy Kokkonen

Etelä-Afrikassa tapahtuneesta arvokuljetusryöstöstä levinnyt video on aivan kuin toimintaelokuvasta. Paitsi että se on täyttä totta.

Eteläafrikkalaisen arvokuljetusauton ryöstöstä kuvattu kojelautavideo on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean lailla. Turvallisuusyrityksen kaksi työntekijää kuljetti rahaa huhtikuun 22. päivä, kun kuljetus joutui aseistettujen ryöstäjien kohteeksi, kertoo Daily Mail.

Tapahtumista levinnyt video on kuin toimintaelokuvasta. Kuljettaja ja apukuski ajavat panssaroidulla Toyota Land Cruiserilla Etelä-Afrikan Pretoriassa, kun he joutuvat ryöstäjien kohteeksi. 

Luodit alkavat iskeytyä panssarilasiin.

Kuljettaja pysyy rauhallisena, mutta polkaisee kaasun pohjaan ja tekee väistöliikkeitä karistaakseen ryöstäjät kannoilta. Yhdessä vaiheessa auto vaikuttaa iskeytyvän ryöstäjien ajoneuvoihin.

Kuljettaja ojentaa apukuskille rynnäkkökiväärin ja käskee tätä soittamaan apua paikalle.

– Soita Robbielle! Soita Joshille! Kysy, missä he ovat, kuski sanoo.

Videon lopussa kuljettaja pysäyttää ajoneuvon ja astuu ulos rynnäkkökivääri kädessään, ilmeisesti valmiina saattamaan tilanteen päätökseen. Ryöstäjät kuitenkin pakenivat paikalta.

Paikallispoliisin edustaja Vishnu Naidoo vahvistaa tapahtuneen eteläafrikkalaiselle News24-sivustolle.

– Epäillyt ampuivat useita laukauksia arvokuljetusta kohti. Takaa-ajossa ryöstäjät yrittivät pysäyttää auton. Arvokuljetusauton kuljettaja onnistui pääsemään hetkeksi karkuun, mutta pysähtyi lopulta ja jäi odottamaan ryöstäjiä, poliisi kertoo.

– Lopulta ryöstäjät pakenivat paikalta ilman saalista. Epäiltyjä ei ole saatu kiinni.

Daily Mailin mukaan arvokuljetusauton kuljettaja oli 48-vuotias Leo Prinsloo, joka on aiemmin työskennellyt poliisin erikoisyksikössä. Nykyisin hän kouluttaa poliiseja, sotilaita ja yksityisiä turvallisuusalan yrityksiä.

Lue myös: Ryöstö ei mennyt rosvolta ihan putkeen - "Antaa v*ttu olla"

Lähteet: Daily Mail, News24

Kilpailut

Uusimmat