Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Kotimainen elokuva, jonka ensi-ilta siirtyi "shokeeraavan" riidan takia

21.05.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Yösyöttö-elokuvan ensi-illan alla Finnkino ja elokuvan levittäjä ajautuivat rahakiistaan.

Vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa Yösyöttö-elokuvassa toimittajana työskentelevä Antti jää yllättäen vauvansa kanssa kaksin. Isän elämä mullistuu täysin, kun elämä vauvan ehdoilla alkaa.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuvan elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö, ja pääroolissa nähdään Petteri Summanen. Yösyöttö oli otsikoissa ensi-iltansa alla, kun elokuvan levittäjä Nordisk Film ajautui kiistaan Finnkinon kanssa. Tahot eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten elokuvan tuotot jaetaan, ja elokuvan tuottaja Markus Selin syytti Finnkinoa rahanahneudesta. Kiistan seurauksena elokuvan ensi-ilta Finnkinon teattereissa siirtyi reilulla kahdella kuukaudella eteenpäin. Tätä ennen elokuvaa esitettiin vain muissa elokuvateattereissa.

Petteri Summanen kertoi kiistan hänessä aiheuttamista tuntemuksista Radio Novan Aamun Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa juuri ennen ensi-iltaa.

- Totta kai meille taiteellisille tekijöille syntyy odotuksia elokuvan menestyksestä. Tärkeintä on, että elokuva onnistuu, siitä saadaan hyvää palautetta ja katsojat tykkäävät. Tuotantoyhtiön tietysti pitää saada tuloja, joilla saadaan katettua elokuvan kustannukset. Kun näille molemmille tulee kohtuuttomia esteitä, tietysti mielialat silloin romahtavat. On kohtuutonta, että monet elokuvasta kiinnostuneet katsojat eivät pääse näkemään elokuvaa omassa kaupungissaan, Summanen sanoi.

- Asiat pitäisi saada sovittua niin, ettei tällaisia yllätyksiä tule. Tämä on rankka tapa ratkoa asioita ja mielestäni aika shokeeraava ja lamauttava kyykytys, Summanen jatkoi.

Yösyöttö
21.00
Nelonen

Lue myös: Petteri Summanen kovasanaisena Yösyöttö-riidasta: "Shokeeraava ja lamauttava kyykytys"

Kilpailut

Uusimmat