Kuva: AOP

Demi Lovato toivoo, että painonpudotuksesta ei annettaisi kehuja - voi olla ikävät seuraukset

24.05.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Syömishäiriöstään avoimesti puhunut Lovato sanoo, että vaikka tarkoitusperät olisivat hyvät, painoa ei tulisi kommentoida.

Laulaja Demi Lovato, 28, kirjoittaa Instagramissa, että ketään ei tulisi kehua painonpudotuksesta. Hän muistuttaa, että tämä voi olla haitallista syömishäiriöstä kärsivälle.

”Jos et tiedä jonkun historiaa ruoan kanssa, älä kommentoi hänen kehoaan. Vaikka tarkoitusperäsi olisivat hyvät, saatat silti aiheuttaa sen, että tämä ihminen alkaa ylianalysoida asiaa kello kahdelta yöllä”, Lovato kirjoittaa Instagramin tarinoissaan.

Laulaja jatkaa, että kehun saaminen painonpudotuksesta saattaa tuntua hyvältä, mutta sillä voi olla kuitenkin kielteiset seuraukset.

”Se kuulostaa hyvältä syömishäiriöiselle mielelleni, joka sanoo, että ’katso, ihmiset pitävät sinusta enemmän laihempana’ ja ’jos syöt vähemmän, pudotat vielä enemmän painoa’. Sitten saatan alkaa ajatella myös, että ’hitto, mitähän he ajattelivat kropastani aiemmin’”, Lovato kirjoittaa.

Demi Lovato on aiemmin puhunut avoimesti bulimiastaan. Aiemmin toukokuussa Lovato kertoi Instagramissa, että hänen toipumisprosessinsa on edelleen kesken ja hänellä on parempia ja huonompia päiviä.

”Sellaista syömishäiriöstä toipuminen on monelle. Toivon, että jonakin päivänä en ajattele koko asiaa enää”, Lovato kirjoitti.

Lue myös: Demi Lovato avautuu kihloistaan ja kohutusta erostaan: "Olin yhtä shokissa kuin muukin maailma"

Lue myös: Demi Lovato on "ylpeästi queer" - haluaa hankkia lapsen adoptoimalla

Lähteet: Glamour, Self

Kilpailut

Uusimmat