Kuva: All Over Press

Mad Men -sarjassa erityisesti yksi hahmo seksualisoitiin - näyttelijä harmittelee seurauksia

03.06.2021 19:45 - Senja Rapila

Christina Hendricks näytteli hittisarjassa Joan Hollowaytä.

Näyttelijä Christina Hendricks, 46, on näytellyt hittisarja Mad Menissä varsin seksikästä mainetta niittänyttä Joan Hollowaytä. Hän näytteli roolissa yhteensä kahdeksan vuoden ajan, kasvattaen hahmoaan pienestä sivuhahmosta yhdeksi keskeisimmistä sarjan hahmoista. Hendricks on muistellut tuoreessa haastattelussa sarjan kulta-aikoja ja sitä, kuinka häneen suhtauduttiin roolinsa vuoksi esimerkiksi medioissa.

Hendricksin näyttelemä hahmo esitettiin Mad Men -sarjassa lähinnä kroppa edellä ja seksualisoitiin: Joan oli elegantti ja naisellinen, rintava ja pukeutui aina vetävästi. The Guardian -lehden haastattelussa todetaan, että suosikkisarjan naisten ulkonäköä pohdittiin ja ruodittiin paljon julkisesti muun muassa kolumneissa ja muissa mielipidekirjoituksissa.

Näyttelijä paljastaa tuoreessa haastattelussa, että piti jatkuvia spekulaatioita ja mielipidekirjoituksia lähinnä ärsyttävinä. Mad Men -sarjan miehet saivat huomattavasti ammattimaisemman vastaanoton muun muassa haastatteluissa, kun taas häntä kohdeltiin eriarvoisesti: tämä tuli ilmi kysymyksistä, joita haastattelijat esittivät.

- Oli aika, jolloin ohjelmamme oli kriitikoiden suosiossa ja saimme paljon huomiota hyvästä ja jättimäisestä työstämme. Ja siihen aikaan kaikki halusivat vain kysyä minulta rintaliiveistäni, Hendricks kertoo haastattelussa.

Mad Men voitti Parhaan draamasarjan Primetime Emmy -palkinnon neljänä vuonna peräkkäin (2008-2011).

Lue myös: Näyttelijä Jon Hamm löysi uuden rakkauden - seurustelee Mad Men -kollegansa kanssa

Lue myös: Orange Is the New Black -tähti meinasi luovuttaa juuri ennen kuin sai ikonisen roolinsa

Lue myös: O.C. -tähdet hämmästelevät Mischa Bartonin lausuntoa sarjan kuvauksista - kommentoivat nyt

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat