Kuva: AOP

Mielenkiintoiset faktat prinsessa Dianan hääpuvusta julki

05.06.2021 16:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Prinsessa Diana ja prinssi Charles avioituivat vuonna 1981.

Dianan ja prinssi Charlesin, 72, häitä vietettiin 29. heinäkuuta 1981. Häät kiinnostivat kansaa laajalti ja niitä katselikin yli 750 miljoonaa ihmistä ympäri maailman.  Avioliitosta syntyi kaksi lasta, prinssit William ja Harry

Vuonna 1997 Diana joutui kohtalokkaaseen onnettomuuteen. Hän menehtyi Pariisissa vain 36-vuotiaana. 

Rakastetun prinsessan hääpuku asetettiin hiljattain esille Kensingtonin palatsiin, jossa Diana aikoinaan asui. CNN kertoo, että puku on Dianan lapsien prinssi Harryn ja prinssi Williamin hallussa, ja he ovat nyt suostuneet antaa puvun näytille.

Nyt Independent-julkaisu on koonnut yhteen viisi mielenkiintoista faktaa legendaarisesta hääpuvusta. Pääset lukemaan ne alta. 

1. Puvun ovat suunnitelleet David ja Elizabeth Emanuel, jotka olivat tuolloin aviopari. Diana valitsi pariskunnan pukunsa suunnittelijoiksi siitä syystä, että hän oli tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä jo aiemmin. Pari oli suunnitellut Dianalle useita taftipukuja, jotka lehdistössä otettiin innostuneina vastaan. Diana soitti parille itse ja kysyi heidän halukkuuttaan puvun suunnitteluun. 

2. Dianan meikkaajan Barbara Dalyn mukaan Diana onnistui läikyttämään puvulleen pienen määrän hajuvettä. Onneksi pienellä fiksauksella sekä suurella kukkakimpulla tahra saatiin piiloon. 

3. Suunnittelijan mukaan hääpuvun ei kuulunut olla niin ryppyinen, kuin mitä se hääpäivänä oli. Hän kertoo olleensa järkyttynyt siitä, kuinka rypistynyttä kangas oli Dianan noustessa vaunuista kirkon edessä. 

- Tiesimme kyllä, että kangas rypistyy hiukan, mutta kun näin todellisuuden, olin kauhuissani. 

4. Diana käytti häissä huntua, joka oli lähes kahdeksan metrin pituinen. Se on pisin huntu, mitä kuninkaallisissa häissä on nähty. Se oli kiinnitetty mekkoon erityisellä mekanismilla.

5. Koska koko ajan oli pelko siitä, että kuva puvusta vuotaa julki ennen aikojaan, tehtiin Dianalle myös vaihtoehtoinen puku. Suunnittelijan mukaan siinä oli avarampi kaula-aukko sekä vähemmän pitsiä. Varalle tehtiin myös pelkkä hame. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Ensimmäinen kuva Kristen Stewartista Dianan roolissa julki - somessa yksimielinen tuomio näystä

Lue myös: BBC tutkituttaa kuuluisan Diana-haastattelunsa taustat - prinsessan veljeltä rajuja syytöksiä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat