Kuva: AOP

Frendien paluujaksoa kritisoitiin monimuotoisuuden puutteesta - nyt ohjaaja vastaa napakasti

10.06.2021 14:45 - Iiro Myllymäki

Odotetun jakson ohjannut Ben Winston uskoo, etteivät kritisoijat ole edes katsoneet jaksoa.

Toukokuun lopussa julkaistiin kauan odotettu Frendien erikoisjakso, jossa sarjan päätähdet David Schwimmer, 54, Courteney Cox, 56, Matt LeBlanc, 53, Lisa Kudrow, 57, Matthew Perry, 51, ja Jennifer Aniston, 52, näkivät toisensa jälleen ja muistelivat menneitä. Jaksossa oli myös mukana monia julkkisvieraita, joista nousi jonkin verran kritiikkiä ennen jakson julkaisua. Somekommenteissa huomautettiin, että mukana ei ollut yhtäkään mustaa julkkisvierasta.

Frendejä on kritisoitu aiemminkin nimenomaan tummaihoisten näyttelijöiden vähyydestä. Somessa on kommentoitu, että nämäkään harvat mustat näyttelijät eivät esiintyneet paluujaksossa, kuten Rossin tyttöystävää yhdeksännellä ja kymmenennellä kaudella esittänyt Aisha Tyler.

Nyt Frendien erikoisjakson ohjannut Ben Winston on ottanut kantaa kritiikkiin The Sunday Timesin haastattelussa. Hän uskoo, että monimuotoisuuden puutteesta valittavat ihmiset eivät ole katsoneet paluujaksoa.

- Meillä on siinä Malala, Mindy Kaling ja BTS-yhtye. Mukana on kolme ghanalaista naista, joista yksi kertoo, kuinka Frendit pelasti hänen elämänsä. Mukana oli myös kaksi poikaa Keniasta ja kolme nuorta Intiasta. Miten paljon enemmän monimuotoisuutta he haluavat jaksolta? Winston sanoo.

- Sarjan tähdet ovat keitä ovat. Roolitus tehtiin vuonna 1994, ohjaaja jatkaa.

(kuva: HBO Nordic)

Winstonilta kysyttiin myös alkuperäisen Frendit-sarjan mustista näyttelijöistä ja siitä, että heitä ei nähty paluujaksossa.

- Kaikki eivät pystyneet tulemaan. Olen hyvin tyytyväinen siihen ohjelmaan, jonka saimme aikaiseksi, Winston vastasi.

Frendit-sarjan luoja Marta Kauffman ja vastaava tuottaja Kevin Bright ottivat hiljattain kantaa alkuperäisen sarjan koettuun monimuotoisuuden puutteeseen. Brightin mukaan tavoitteena ei ollut löytää nimenomaan kuutta valkoista päätähteä, vaan valittujen kuuden näyttelijän keskinäinen kemia oli ratkaisevaa. Myös Kauffman sanoi samaa.

- Näimme kaikenvärisiä ihmisiä ja ihmisiä eri uskonnoista. Näihin kuuteen ihmiseen päädyimme, Kauffman sanoi.

Kauffman kuitenkin totesi, että olisi tehnyt tiettyjä asioita ohjelmassa toisin, jos hänellä olisi silloin ollut sama tietämys kuin nyt.

Lue myös: Fanit innostuivat Jennifer Anistonin ja David Schwimmerin halauskuvasta: "Jos molemmat ovat sinkkuja..."

Lue myös: Frendit-ohjaaja paljasti hetken, joka miltei pilasi paluujakson: "Olin poissa tolaltani"

Lähde: NBC News

Kilpailut

Uusimmat