Kuva: Shutterstock

Miss USA -kilpailussa ensimmäistä kertaa transsukupuolinen nainen - "Me teimme historiaa"

30.06.2021 11:15 - Iiro Myllymäki

Kataluna Enriquez voitti Miss Nevada -tittelin.

Miss USA -kilpailussa nähdään ensimmäistä kertaa avoimesti transsukupuolinen nainen. Kataluna Enriquez, 27, voitti Miss Nevada -tittelin ja näin ollen pääsee kilpailemaan Yhdysvaltain kauneimman naisen kruunusta.

Enriquez kiitti tukijoitaan voittonsa jälkeen Instagram-päivityksessä.

”Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet minua alusta saakka. Minun yhteisöni on aina sydämessäni. Minun voittoni on meidän voittomme. Me teimme historiaa. Hyvää Pridea kaikille”, Enriquez kirjoittaa.

Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Nainen kilpaili upeassa, sateenkaaren väreissä hehkuvassa luomuksessa, jonka hän oli itse tehnyt. Enriquezilla on oma vaatemerkki KatalunaKouture.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miss Silver State USA:n Instagram-tilillä kerrotaan, että Enriquez on päässyt yli monista vaikeuksista elämässään ja haluaa nyt kampanjoida vihaa vastaan. Nainen on kertonut selviytyneensä fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta, ja hän tukee lukuisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa ajavia järjestöjä ja pyrkii edustamaan ihmisiä, jotka eivät ole tulleet edustetuiksi tarpeeksi.

Kataluna Enriquez on ottanut kantaa saamiinsa vihakommentteihin Instagramissa. Nainen on jakanut kuvakaappauksia kommenteista, joissa häntä muun muassa kutsutaan mieheksi.

”Vihan takia ihmiset mieluummin kuolevat kuin ovat keitä he oikeasti ovat. Olin yksi heistä, mutta enää en ole uhri. Olen taistelija”, Enriquez kirjoittaa.

Päivityksen pääset näkemään alta tai tästä linkistä.

Miss USA -kilpailu käydään marraskuussa.

Lue myös: Asya Branch, 22, on uusi Miss USA - katso kuvat kaunottaresta

Lue myös: Netflix-sarjan tähti ilmoitti transsukupuolisuudestaan - miten käy cissukupuolisen roolihahmon?

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat