Kuva: AOP

Prinssi Williamilta harvinainen kannanotto - tuomitsee englantilaisfanien rasistiset solvaukset

12.07.2021 21:15 - Roy Kokkonen

Osa Englannin pelaajista joutui rasististen solvausten kohteeksi maan hävittyä EM-finaalin Italialle.

Englanti hävisi jalkapallon EM-kisojen finaaliottelun sunnuntaina. Ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa Italian voittoon.

Ottelun jälkeen osa Englannin maajoukkueen pelaajista on saanut osakseen rasistisia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Britannian pääministeri Boris Johnson ja maan palloliitto ovat tuominneet rasismin. Myös prinssi William julkaisi poikkeuksellisen kannanoton asian suhteen Twitterissä.

"Englannin pelaajia kohtaan suunnatut rasistiset solvaukset oksettavat minua. On täysin anteeksiantamatonta, että pelaajat joutuvat sietämään näin järkyttävää käytöstä. Sen täytyy loppua heti ja kaikki tekijät on saatava vastuuseen", prinssi William kirjoittaa.

Hän myös lähetti onnittelut Italian joukkueelle ja terveiset Englannin joukkueelle Instagramissa. Prinssi William oli paikan päällä Wembleyn stadionilla seuraamassa peliä.

"Sydäntäsärkevää. Onnea @Azzurri hienosta voitosta. Englanti, olette tulleet niin pitkälle, mutta harmillisesti tänään ei ollut päivämme. Voitte pitää päänne pystyssä ja olla ylpeitä itsestänne - tiedän, että lisää on tulossa", hän kirjoittaa.

Henkilökohtaisesti allekirjoitetut viestit sosiaalisessa mediassa ovat harvinaisia brittikuninkaallisilta. Prinssi William on kuitenkin aiemminkin puuttunut jalkapallofanien rasistiseen käytökseen.

Viime helmikuussa hän tuomitsi rasistisen käytöksen, kun poliisi alkoi tutkimaan Manchester United -joukkueen pelaajia kohtaan esitettyjä solvauksia.

Lue myös: Prinssi William sai yllättävän ihailijan - joutui kieltäytymään rohkeasta ehdotuksesta

Lue myös: Prinssi Williamin tytär täytti 6 vuotta - hurja yhdennäköisyys isään ja isoisoäitiin, katso

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat