Kuva: AOP

Frendien luoja Marta Kauffman katuu valkoista castia - yksi tähti vaati hahmon saada deittailla värillisiä

20.07.2021 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Marta Kauffmanin mukaan sarjan moninaisuuden puute oli osin hänen omaa tietämättömyyttään.

Toinen suosikkisarja Frendien luojista, Marta Kauffman, 64, kertoo syyttävänsä itseään moninaisuuden puutteesta sarjassaKauffman kertoo moninaisuuden puutteen olleen osittain hänen omaa tietämättömyyttään.

Se oli ajanjakson ja oman tietämättömyyteni tuotos. Silloin oli mustien ohjelmia ja valkoisten ohjelmia. Ei ollut paljoa ohjelmia, jotka olisivat olleet rotujenvälisiä, Kauffman kertoo.

Hän kertoo miettineensä siihen aikaan, että toimii sen pohjalta, mitä tietää. Nyt Kauffman toivoo, että olisi silloin tiennyt sen, mitä nyt. 

- Toivon, että olisin tiennyt silloin sen, mitä tiedän nyt. Olisin tehnyt hyvin erilaisia päätöksiä, Kauffman vakuuttaa.

Moninaisuuden puutteen tiedostivat myös sarjan näyttelijät. David Schwimmerin, 54, näyttelemä Ross Geller deittaili sarjan aikana sekä aasialaista että mustaa naista. Schwimmer on kertonut tietoisesti pyytäneensä sarjaan väriä vaatimalla roolihahmonsa saada deittailla rodullistettuja naisia. 

- Olin hyvin tietoinen moninaisuuden puutteesta sarjassa ja kampanjoin vuosia, että Ross sai tapailla värillisiä naisia. Se oli minun osaltani hyvin tietoinen vaatimus, Schwimmer kertoi The Guardianin haastattelussa. 

Monia muitakin saman ajan tv-sarjoja on parjattu moninaisuuden puutteesta. Muun muassa Sinkkuelämää-sarjaan on kohdistettu samoja syytteitä, ja nyt kun sarjasta on tekeillä jatko-osa, on uuteen castiin roolitettu myös värillisiä näyttelijöitä. Jutun aiheesta pääset lukemaan täältä.

Lue myös: Frendit-tähdet hoilaavat kimppakyydissä ikonista tunnuskappaletta - videolle ei voi olla nauramatta

Lue myös: Tiesitkö? Frendit-tähti sai potkut hittisarja Frasierista ennen ikonista läpimurtorooliaan

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat