Kuva: AOP

Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen - elokuvayhtiö pitää haastetta "surullisena"

30.07.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Johanssonin mukaan Disneyn päätös levittää uutuselokuvaa myös suoratoistopalvelussa vaikutti valtavasti näyttelijän tuloihin.

Näyttelijä Scarlett Johansson, 36, on haastanut The Walt Disney Companyn oikeuteen sopimusrikkomuksesta, uutisoivat useat eri mediat. Johanssonin mukaan Disneyn päätös levittää uutta Black Widow -elokuvaa on vaikuttanut valtavasti näyttelijän tuloihin ja kyse on miljoonista dollareista.

Johanssonin tulot olivat nimittäin sidottu osin elokuvateattereiden lipputuloihin, mutta Disney jakoi elokuvan myös Disney+-palvelussa, mikä vaikutti valtavasti elokuvateatterimenestykseen.

On kerrottu, että Johanssonin tulomenetykset olisivat jopa 50 miljoonan dollarin luokkaa.

Disney on vastannut, että haaste on surullinen ja tuskallinen, koska siinä ei ymmärretä koronaviruksen globaaleja vaikutuksia. Disney myös kertoo, että Johansson tienasi roolistaan jo valmiiksi 20 miljoonaa dollaria, eli noin 17 miljoonaa euroa, ja sekä lipputulot että Disney+-rahavirrat tuovat hänelle lisäansioita.

Black Widow, suomeksi Musta Leski, on Marvel-maailman supersankari, joka on tuttu myös Avengers-elokuvasarjasta. Disney omistaa Marvelin.

Lue myös: Scarlett Johansson on raskaana - "Hänellä on laskettu aika hyvin pian"

Lue myös: Kate on kuin ilmetty Scarlett Johansson - katso somen sekoittanut video

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat