Kuva: AOP

Miltä kuulostaisi Quentin Tarantinon ohjaama Rambo-elokuva? Miehellä selkeä visio tähtikaartista

14.08.2021 21:15 - Roy Kokkonen

Tarantinon versiossa Rambona ei nähtäisi Sylvester Stallonea.

Ohjaaja Quentin Tarantino, 58, on jo pitkään vakuutellut, että hän tekee ainoastaan yhden elokuvan ennen kuin jää eläkkeelle. On sanomattakin selvää, että fanien spekulaatiot käyvät siis kuumina. Tarantino päätti heittää vettä myllyyn leikittelemällä ajatuksella Ajojahti-kirjan uudelleenfilmatisoinnista The Big Tour Podcastissa.

David Morrellin vuonna 1972 ilmestyneestä kirjasta sovitettiin vuonna 1982 legendaarinen elokuvaversio Taistelija (First Blood). John Rambon suurelle yleisölle tunnetuksi tehnyt elokuva poikkesi kuitenkin paljon kirjaversiosta.

– Jos haluaisin tehdä hyvän elokuvan, jonka tietäisin olevan hyvä, tekisin Ajojahdin. En todellakaan siitä tehtyä elokuvaa, vaan kirjaan pohjautuvan elokuvan, Tarantino kertoo.

Sylvester Stallone esitti Ramboa elokuvassa Taistelija. (kuva: AOP)

Tarantinolla on selkeä visio myös roolituksesta.

Kurt Russel esittäisi seriffiä ja Adam Driver Ramboa. Dialogi on kirjassa niin loistavaa, että sitä lukee ääneen. 

Adam Driver on tullut tunnetuksi muun muassa Kylo Renin roolista Tähtien sodan jatko-osatrilogiassa. Russel puolestaan on näytellyt Tarantinon The Hateful Eight ja Death Proof -elokuvissa.

Ted Kotcheffin ohjaustyössä seriffiä esitti Brian Dennehey ja Rambon kulttimaineeseen nousseen roolin teki Sylvester Stallone. Elokuva on saanut neljä jatko-osaa, joissa kaikissa pääroolissa on jatkanut Stallone.

Tarantino kuitenkin toppuuttelee jo herännyttä innostusta. 

– Se olisi niin hyvä elokuva. Mutta haluan tehdä jotain enemmän. Jos kyse olisi vain hyvän elokuvan tekemisestä, se olisi siinä.

Lue myös: Uusi kutkuttava Tarantino-teoria leviää - oliko Django Unchained elokuva elokuvan sisällä?

Lähde: IndieWire

Kilpailut

Uusimmat