Kuva: AOP

Elokuvajuliste poistettiin Instagramista nännin takia - nyt somejätti pyytää anteeksi

12.08.2021 11:15 - Iiro Myllymäki

Pedro Almodóvarin tulevan elokuvan julisteessa nähdään maitoa erittävä naisen nänni.

Pedro Almodóvarin tulevan elokuvan juliste on noussut otsikoihin Instagram-sensuurin vuoksi. Madres Paralelas -elokuvan julisteessa nähdään naisen nänni, joka erittää maitoa. Moni julisteesta jaettu Instagram-päivitys poistettiin palvelun alastomuussääntöjen nojalla, mutta nyt Instagram on pyytänyt toimiaan anteeksi.

Instagramin yhteisösäännöissä sanotaan, että alastomuus kuvissa on kiellettyä. Kielto koskee naisten nännejä, ellei kuvassa ole kyse imetyksestä, synnytyksestä tai synnytyksen jälkeisestä tilanteesta, terveydenhoitoon liittyvästä kuvasta tai protestista. Instagramin emoyhtiö Facebook kertoo Associated Pressille, että Madres Paralelas -elokuvajulisteet poistettiin Instagramista, koska niiden katsottiin rikkovan alastomuussääntöjä. Nyt Facebook pahoittelee kuitenkin päätöstä.

- Teemme kuitenkin poikkeuksia ja sallimme alastomuuden tietyissä tilanteissa, kuten silloin, kun kuvalla on selkeä taiteellinen konteksti. Olemme näin ollen palauttaneet Almodóvarin elokuvan julistekuvat Instagramiin, ja olemme hyvin pahoillamme aiheutuneesta hämmennyksestä, Facebook tiedottaa AP:n mukaan.

Elokuvan julisteen pääsee katsomaan alta tai tästä linkistä.

Julisteen suunnitellut Javier Jaén on ottanut tiukan kannan Instagramin harjoittamaan nännisensuuriin.

- Tämä on varmaan ensimmäinen kuva, jonka olen nähnyt synnyttyäni. Sitten Instagramin kaltainen yritys tulee ja sanoo, että työni on vaarallinen, ihmisten ei tulisi nähdä sitä ja se on pornografista. Kuinka monelle ihmiselle he oikein kertovat, että heidän kehonsa ovat pahoja ja vaarallisia? Jaén kommentoi.

Madres Paralelas saa ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa. Elokuvaa tähdittää Penélope Cruz.

Lue myös: Netflix sensuroi puolialastomat naiset suosikkielokuvasta - katsojat ärähtivät ja saivat haluamansa

Lue myös: Disney Plus ei sulattanut paljasta pintaa - karvapeitteellä piilotettu peppu sai somen irvailemaan

Lähteet: Associated Press, IndieWire, Instagram

Kilpailut

Uusimmat