Kuva: MTV3

Salkkarit-näyttelijän äiti menehtyi sairauteen, jota roolihahmokin sairastaa - "Otin sen haasteena"

19.08.2021 22:15 - Henna Koste

Uusi sukupolvi tuntee näyttelijä Raimo Grönbergin Gunnar Mustavaarana.

Näyttelijäkonkari Raimo Grönberg, 68, liittyi mukaan Salatut elämät -sarjan näyttelijäkaartiin vuonna 2017. Grönberg antoi uudet kasvot Gunnar Mustavaaralle, kun hahmoa aiemmin näytellyt Antti Seppä jäi eläkkeelle. Grönberg kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että Gunnarin oli tarkoitus poistua sarjasta nopealla aikataululla, sillä hahmon oli määrä menehtyä alzheimerin tautiinsa.

- Antti jätti isot saappaat täytettäväksi, mutta tein hahmon omalta pohjalta. Alkuun tuli paljonkin vertailupostia, mutta nyt katsojat ovat jo tottuneet uuteen Gunnariin. Uusi näyttelijä saa aina kuulla, jos ei täytä kaikkien fanien tarpeita, Grönberg tietää.

Alzheimerin tautia näyttelijä on seurannut läheltä.

- Otin sen näyttelemisen haasteena vastaan, sillä olen seurannut äitiäni, joka menehtyi tähän sairauteen. Ajattelin, että pystyisin käsittelemään sitä omassa mielessäni näyttelemällä Gunnarin sairastamista. Gunnarin tauti jäi kuitenkin taka-alalle ja hän on hyvien lääkkeiden vuoksi vetreässä kunnossa, niinpä tämä aspekti putosi pois, Grönberg sanoo.

Pääroolissa jo opiskelijana

Teatterilavoilta, sarjoista ja elokuvista tuttu Grönberg on nauttinut siitä, että Salatut elämät -sarjassa kuvauspäiviä on yleensä kahdesta kolmeen viikossa – päälle repliikkien lukeminen ja opettelu.

- Sen verran olen jo tehnyt, että mukavaa tämä on näinkin, hän sanoo.

Viime vuosina miestä on nähty muun muassa vanhana Olavi Virtana ja Olen suomalainen -elokuvassa Jaakko Jalkasena. Grönberg muistaa edelleen kirkkaasti ensimmäisen pääroolinsa elokuvassa. Tuolloin hänet nähtiin Timo Linnasalon Vartioitu kylä 1944 -elokuvassa, joka julkaistiin vuonna 1978. Grönberg opiskeli vielä Teatterikorkeakoulussa. 

- Olen kotoisin Kajaanista, ja elokuvaa kuvattiin Kainuun maisemissa Kuhmossa. Siellä oli paljon kainuulaisia avustajina. Se oli hurjan hauskaa ja jännittävää. Ihmettelin, että ”minäkö elokuvassa, voi herranjumala!”, Grönberg naurahtaa.

Lue myös: Salatut elämät palaa kesätauolta historiallisella tavalla

Lue myös: Kun Salkkarit-tähti Timo Jurkka kuuroutui, hän jatkoi suosikkisarjassa - kertoo nyt erikoisjärjestelyistä

Suosittelemme

Uusimmat