Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Kurkistus Vantaan lähiöelämään

19.09.2021 07:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Korsolaisella Markuksella on unelma, jota hän tavoittelee tässä vuonna 2014 ilmestyneessä elokuvassa.

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut suomalaiselokuva Korso keskittyy kertomaan tarinan parikymppisestä Markuksesta, joka asuu Vantaan pahamaineisessa lähiössä: Korsossa. Vaikka lähiöelämä on Markuksen arkea, hän unelmoi tähteydestä katukoripallon kansainvälisillä areenoilla.

Elokuvan pääosissa nähdään Mikko Neuvonen, Niko Vakkuri, Iiro Panula, Iida Lampela, Richmond Ghansah sekä Petri Manninen. Elokuvan on ohjannut Akseli Tuomivaara.

Tuomivaara on kertonut elokuvan julkaisuvuonna Ylen haastattelussa, että elokuva kertoo Suomen kulttuurista hyvällä ja pahalla. Korso valikoitui elokuvan keskeiseksi tapahtumapaikaksi tovin pohdinnan jälkeen. Hän on myös korostanut sitä, ettei kyseessä ole dokumenttielokuva.

- Halusimme radanvarsipaikan. Elokuvan työnimikin oli Korso. Itse olen alkujaan pohjoishelsinkiläinen ja elokuva voisi ihan hyvin olla sieltäkin. Korso oli kuitenkin oikeanlainen paikka tälle elokuvalle. Kiva, ettei olla stadissa leikkimässä gettomeininkiä. Tämä ei ole dokumentti Korsosta ja toivon paikallisten ymmärtävän sen.

Voit katsoa elokuvan trailerin alapuolelta.

Korso (12)
Nelonen
Klo 23:00

Lähde: Yle

Lue myös: Ed Sheeran -hahmot hämmentävät Helsingissä - lue, mistä oikein on kysymys

Kilpailut

Uusimmat