Kuva: All over Press

Mitä seuraavalta Bond-näyttelijä vaaditaan? 007-elokuvien roolittaja kertoo ankarasta prosessista

17.09.2021 16:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Tulevalta Bond-näyttelijältä odotetaan laajaa kirjoa eri ominaisuuksia.

Roolittaja Debbie McWilliams on vastannut James Bond -elokuvien näyttelijävalinnoista jo 1980-luvulta lähtien. Hän kertoo Entertainment Weeklylle, minkälainen urakka on edessä, kun Daniel Craigille etsitään jatkajaa.

McWilliamsin mukaan koko prosessi on ankara, eikä se ole ihan hetkessä ohi.

Alussa rooliin harkitaan isoa joukkoa eri näyttelijöitä, joita lähdetään sen jälkeen arvioimaan. Suurin osa karsiutuu "syystä tai toisesta". Lopulta jäljellä on enää kaksi tai kolme, jotka kutsutaan koekuvauksiin. Lisäksi heidän tulee läpäistä stunttiarviointi ja "tavata kaikki".

– Kyseessä on tuottajien, studion ja ohjaajan yhteispäätös, mutta yleensä viimeisen sanan sanoo Broccolin perhe, McWilliams kertoo.

Alkuperäisen Bond-tuottaja Albert R. Broccolin tytär Barbara on jatkanut isänsä perintöä 007-elokuvien parissa. Perhe pyörittää 007-elokuvien tuotannosta vastaavaa Eon Productionsia.

Daniel Craigin edeltäjä oli Pierce Brosnan, joka näytteli Bondia neljässä elokuvassa vuosina 1995–2002. (kuva: Nelonen)

Modernin Bondin näyttelijältä vaaditaan laaja kirjo ominaisuuksia.

– Kyseessä on joku, joka pystyy pitämään puolensa, on hyvännäköinen, fyysinen ja kykenee hoitamaan roolin lisäksi myös sitä ympäröivän härdellin, McWilliams kertoo.

McWilliams on ollut mukana valitsemassa Timothy Daltonia, Pierce Brosnania ja Daniel Craigia. Mieleen on jäänyt erityisesti viimeisimmän näyttelijävalinnan herättämä kritiikki.

– Lehdistön reaktio oli kauhea, ja minusta tuntui ikävältä hänen puolestaan. Mutta jollain hauskalla tavalla uskon, että se sai hänet tekemään parhaansa todistaakseen kaikkien olleen väärässä.

30. syyskuuta ensi-iltaan tuleva 007 No Time To Die jää Daniel Craigin viimeiseksi Bond-elokuvaksi. Spekulaatiot hänen seuraajastaan käyvät kuumana, mutta asiasta ei ole tihkunut varmistettuja tietoja julkisuuteen. Jatkajaksi on kaavailtu muun muassa The Revenantista tuttua Tom Hardya, Luther-tähti Idris Elbaa ja Loki-näyttelijä Tom Hiddlestonia.

Lue myös: Uutta 007-elokuvaa tähdittävä Lashana Lynch: 'Seuraava Bond voisi olla mies tai nainen'

Lähde: Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat