Kuva: AOP

Macaulay Culkinin veli avautui tähden lapsuudesta: 'Hän joutui kadulla häirinnän kohteeksi'

07.10.2021 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Culkin tuli tunnetuksi vuonna 1990 julkaistusta Yksin kotona -elokuvasta.

Macaulay Culkin, 41, teki läpimurtonsa Hollywood-tähtenä 7-vuotiaana. Vuonna 1990 ilmestynyt Yksin kotona -elokuva teki hänestä kuuluisan, ja sen jälkeen hän näytteli muun muassa kulttimaineeseen nousseessa Tyttöni mun -elokuvassa.

Lapsuus tähtenä ei kuitenkaan ollut Culkinille helppo. Hänen veljensä, Kieran Culkin, 39, näyttelijä itsekin, avautui tuoreessa Hollywood Reporter -julkaisun haastattelussa veljensä kohtaamista vaikeuksista.

Veljen mukaan Yksin kotona -elokuvan suosion jälkeen nuori Culkin joutui tuntemattomien häirinnän kohteeksi. 

- Hän joutui tuntemattomien häirinnän kohteeksi kaduilla. Muistan, kuinka kerran eräs nainen käveli hänen ohitseen nappasi hänen lakkinsa ja totesi: Kyllä, olet se sinä. Mutta et sinä olekaan niin suloinen. Sen jälkeen hän laittoi lakin takaisin hänen päähänsä ja käveli pois, veli muistelee.

Yksin kotona -elokuva julkaistiin vuonna 1990. (kuva: AOP)

Koska Culkin on yksi historian suurimmista lapsitähdistä, hän oli usein huomion keskipisteenä, missä ikinä liikkuikaan. Liiallinen huomio ei kuitenkaan ollut ainoa ikävä asia, jota hän lapsuudessaan koki.

Culkin on aiemmin syyttänyt isäänsä Kit Culkinia väärinkäytöksistä. Veljen mukaan hän itse ei kokenut isänsä puolelta fyysistä väkivaltaa, mutta hän myöntää, ettei isä ollut koskaan hyvä vanhempi tai hyvä isä. 

Vuonna 2008 perhe koki valtavan menetyksen, kun yksi perheen sisaruksista menehtyi onnettomuudessa. Tapahtuma oli veljen mukaan pahinta, mitä perhe on kohdannut. Hänen mukaansa perhe revittiin rikki ja jokainen käsitteli menetystään omalla tavallaan. 

Vuosien saatossa Culkin onkin ollut otsikoissa muun muassa huumeidenkäytön vuoksi. Viime vuonna Culkin kertoi, että pääsi eroon huumeista ilman vieroitushoitoa. 

- Leikin tulella, kun halusin päästä kuiville ilman vieroitushoitoa. Onnistuin siinä, mutta se ei ollut helppoa. Minun ystäväni kysyvät usein minulta, että kuinka huumeista pääsee irti ja vastaan aina, että olen viimeinen ihminen, jolta kysyä neuvoa, koska vastaus on: Lopeta käyttäminen. Minä onneksi en joutunut sillä tiellä ikinä niin pitkälle, että olisin tarvinnut ulkopuolisten apua, hän kertoi tuolloin Esquire-lehdelle.

Vaikka tähti ei enää käytä huumeita, hän ei kadu historiaansa.

- En olisi nyt tällainen ihminen, jos en olisi leikkinyt huumeilla. Sain useita herättäviä kokemuksia, mutta tietenkin huumeet ovat typeriä. Todella typeriä. Pidän juomisesta ja polttamisesta, mutta en muusta. Huumeet ovat kuin vanha ystäväni, mutta joskus vanhoista ystävistä kasvaa erilleen.

(kuva: AOP)

Yksi suurimmista syistä, miksi Culkin halusi jättää huumeet, oli hänen tyttöystävänsä Brenda Song, 31, jonka hän tapasi vuonna 2017. Pariskunta sai ensimmäisen yhteisen lapsensa huhtikuussa 2021. Lapsi nimettiin Culkinin kuolleen siskon, Dakotan mukaan. 

Lue myös: Macaulay Culkin ja fanit haluavat poistaa Donald Trumpin Yksin kotona 2 -elokuvasta - mitä tilalle?

Lue myös: Macaulay Culkin teki harvinaisen näyttäytymisen punaisella matolla - fanit hehkuttavat

Lue myös: Yksin kotona -tähti menetti neitsyytensä 15-vuotiaana - paljasti yksityiskohtia illasta

Lähteet: Blast, E Online

Kilpailut

Uusimmat