Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Pääskysaari pelkää toisinaan unohtuvansa - "Olenko olemassa, jos en ole siellä?"

21.10.2021 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jenni Pääskysaari suojelee yksityisyyttään tarkasti.

Toimittaja ja juontaja Jenni Pääskysaari, 45, kertoo Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa Satu Kotoselle, että julkisen työn mukanaan tuoma ihmisten kiinnostus hänen yksityiselämäänsä kohtaan on aina tuntunut vain ahdistavalta. Siitä syystä Pääskysaari ei jaa elämäänsä myöskään sosiaalisessa mediassa. Hän tietää, että omista rajoista kiinni pitäminen ei silti aina riitä.

- Ei se silti tarkoita, etteikö joku pääsisi tekemään rajaloukkauksia tai joku asia ei voisi mennä ihon alle, Pääskysaari kuvailee.

Pääskysaari myöntää toisinaan kuitenkin huolestuvansa siitä, että nykyään julkinen työ vaatii usein aktiivisuutta myös sosiaalisessa mediassa sekä yksityiselämänsä avaamista. Hän pelkää, että koska ei ole somessa, hänen olemassaolonsa unohtuu.

- Tuohan on se pelko, joka minulla on. Olenko mä olemassa? Olenhan minä tässä elämässä olemassa ja läheisilleni olemassa, mutta olenko median tekijänä, sisällöntuottajana tai ammattilaisena olemassa, jos en ole siellä, Pääskysaari pohtii haastattelussa.

Toistaiseksi Pääskysaari on saanut jatkaa töitään entiseen malliin. Hän uskoo sillä olevan tekemistä sen kanssa, että hän on häärinyt media-alalla pitkään, jo 20 vuoden ajan. Hän kertoo kuitenkin olevansa herkillä sen suhteen, että voi olla, ettei se enää joskus riitä. Mutta ei Pääskysaari myöskään koskaan aio sanoa "koskaan." Viime keväänä hän alkoi miettiä, että vaikkapa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan osallistuminen voisi sittenkin houkutella häntä.

- En halua sanoa, että nyt on näin ja tulevaisuudessa tulee olemaan näin. Ajattelen, että takki voi kääntyä niin, että suhina käy, Pääskysaari nauraa.

Pääskysaari on media-alalla moniottelija, joka juontaa, toimittaa ja kirjoittaa. Hänen uusin tuotoksensa on Mielen maantiede -romaani, joka julkaistiin syyskuussa 2021. Pääskysaarelle ominaista on, että hänen huumorintajunsa näkyy lähes kaikessa mitä hän tekee. Huumori on ollut hänelle elintärkeää.

- En olisi selvinnyt tolkuissani tästä elämästä. En halua edes kokeilla, Pääskysaari kuvittelee elämää ilman huumoria.

Pääskysaaren uusin romaani on varsin omakohtainen. Pääskysaari kuvailee haastattelussa, että me kaikki kerromme elämästämme jonkinlaista tarinaa. Näin ollen voimme myös itse valita millaista tarinaa haluamme kertoa. Pääskysaari on siis tietoisesti valinnut romaaninsa tarinaan valoisan näkökulman.

Pääskysaari sanoo kyllä myös tiedostavansa, että traagisia elämäntapahtumia pidetään usein polttoaineena luovuudelle, mutta katsoo itse kuitenkin asioita mieluummin eri vinkkelistä.

- Sitten jos valitsee tehdä sellaisesta kulmasta asioita, niin se on se maailma, jossa viettää aikaa, Pääskysaari kuvailee, miksi karttaa epätoivoisissa aiheissa pyöriskelyä.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Jenni Pääskysaari ei enää hukuta itseään töihin: "Osaan nykyään pitää omista rajoistani kiinni"

Lue myös: Jenni Pääskysaari avautuu sometauostaan: Ystävät jättivät kutsumatta reissuun

Kilpailut

Uusimmat