Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Pääskysaari avautuu sometauostaan: Ystävät jättivät kutsumatta reissuun

15.09.2017 14:30 - Anna Hopi

Juontaja Jenni Pääskysaari on pitänyt kokonaisen vuoden sometaukoa.

Jenni Pääskysaari oli aikaisemmin todella aktiivinen 10 vuotta sosiaalisessa mediassa ja seurasi Twitteriä ja Facebookia päivittäin. Vuosi sitten alkoi ahdistaa, ja hän sulki kaikki sometilinsä. Nainen kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa, miltä sometauko on tuntunut ja mitä siitä on jäänyt käteen.

- Nyt olen ollut vuoden pois. Minulla ei ole yhtään julkista somekanavaa. Tämä sopii minulle. Alkoi tuntua, että somen kautta elämääni tulee enemmän huonoja kuin hyviä viboja. Oli hyvä päätös ajaa ne profiilit alas, Pääskysaari sanoo juontaja Satu Kotosen haastattelussa.

- Minulle on tärkeämpää tietää, mitä läheisille ihmisilleni kuuluu kuin se, että tiedän, mitä jollekin kolme kertaa tapaamalleni puolitutulle kuuluu. Näin tulee tapahtumaan, ettei sinua kutsuta kaikkialle, jos olet somessa. Kuulin itse jälkikäteen, että kaveriporukka oli reissussa yhden ystävän kutsumana ja hän ei tajunnut kutsua minua, kun en ollut Facebookissa.

Kirjoittajana Pääskysaari mietti etukäteen, jäisikö hän somesta poistuttuaan pois jostain keskustelusta. Hän kokee pelänneensä tätä turhaan.

- Yritän silti pysyä kärryillä, mitä maailmassa tapahtuu. On tärkeää tajuta, missä lapset roikkuu ja mitä he siellä tekevät. Siltikään ei tarvitse itse kaikkea tietää, hän nauraa.

Ulkonäkökeskeisyys ärsyttää

Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaa juontava 41-vuotias nainen on tottunut uransa varrella saamaan paljon kommentteja ulkonäöstään. Niitä satelee edelleen, vaikka hän ei olekaan mukana ulkonäköä ja visuaalisuutta painottavassa sosiaalisessa mediassa.

-Tämä on vähän tällaista ensimmäisen maailman ongelmaa ja pienen ihmisen piipitystä, mutta on se vähän ärsyttävää, että 20 vuotta mediassa olleensa, vaikka olisit tehnyt kuinka huonon tai hyvän haastattelun, ainoa palaute jonka saat on "vitsi sulla oli makean värinen kynsilakka", Pääskysaari sanoo.

- Olisi hienompaa keskittyä kaikkien ihmisten kohdalla siihen, mitä he osaavat ja pystyvät kuin siihen, miltä he näyttävät ja mitä heillä on päällä, hän toivoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Jenni Pääskysaari on Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Iskelmän taajuudella ensi viikon sunnuntaina klo 14-15.

Lue myös: Jenni Pääskysaari, 41, iästään: "En halua, että minulle kerrotaan miten pitäisi pukeutua"

Kilpailut

Uusimmat