Kuva: AOP

Ruby Rosen mukaan hittisarjassa karmeat työolot - vaara sokeutua, ihon palaminen irti ja halvaantuminen

21.10.2021 11:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ruby Rose väittää suosikkisarjassa tapahtuneen järkyttäviä onnettomuuksia ja vaaratilanteita, jotka hoidettiin huonosti.

Batwoman-sarjaa tähdittänyt Ruby Rose, 35, paljastaa todellisen syyn sille, miksi jättäytyi sarjan tulevilta tuontakausilta. Rose vyöryttää julkisuuteen pitkän liudan onnettomuuksia ja huonosti hoidettuja vaaratilanteita, joiden väittää tapahtuneen Batwomanin kuvauksissa.

Rose itsekin loukkaantui kuvausten aikana. Hän sai niskavamman, jonka jälkeen kuvaukset jatkuivat näyttelijän mukaan täydellä tohinalla vain kymmenen päivää loukkaantumisesta. Rose kertoo, ettei ollut vielä valmis palaamaan sairaslomalta töihin, mutta häntä painostettiin sillä uhalla, että koko työryhmä saa potkut, jos hän ei palaa. Rose joutui palaamaan toipilaana kuvauksiin, koska ei halunnut olla vastuussa muiden työryhmäläisten töiden menettämisestä.

- Kaikille, jotka sanoivat, että olin liian kankea Batwomanissa, kuvitelkaa töihin meno 10 päivää sen jälkeen, Rose kuvailee niskavammansa vaikutusta.

Hätkähdyttävintä Rosen kertomassa ovat kuitenkin vielä vakavammat tapaturmat, joita kuvauksissa on hänen mukaansa sattunut useampia. Hän kertoo työryhmän jäsenen saaneen kuvauksissa kolmannen asteen palovammoja ympäri kehoaan ja hänen kasvojensa iho Rosen mukaan kirjaimellisesti irtosi. Rose myös kritisoi, miten huonosti onnettomuus hoidettiin.

- Meille ei annettu mitään terapiaa, vaikka todistimme hänen ihonsa putoavan hänen kasvoiltaan, Rose kuvailee ja lisää olleensa ainoa, joka lähetti kyseiselle kollegalle edes kukkia.

Toinen hyvin traaginen tapahtuma, jonka Rose kuvailee on assistentin neliraajahalvaantuminen kuvauksissa. Rosen mukaan tuotantoyhtiö pesi tapauksesta kätensä väittäen onnettomuutta työntekijän omaksi syyksi.

- He yrittivät laittaa sen hänen omaksi syykseen, koska hän oli puhelimessa. Hän on assistentti, he työskentelevät puhelimillaan, Rose päivittelee.

Rose kertoo myös käyneensä lähellä sokeutumista kuvauksissa. Kuvauksissa oli menetetty kaksi stuntti-näyttelijää, jonka vuoksi Rose joutui tekemään stunttinsa itse. Hän sai kertomansa mukaan kasvoihinsa osuman niin lähelle silmää, että olisi voinut sokeutua.

Batwomanin tuotantoyhtiö Warner Bros on puolestaan vastannut Rosen lausuntoon. Tuotantoyhtiö väittää, että hekään eivät olleet pestaamassa Rosea seuraaville kausille. Sen sijaan yhtiö ei mitenkään kiistänyt eikä myöntänytkään Rosen väitteitä karmeista tapauksista kuvausten aikana.  

"Warner Bros oli päättänyt, ettei aio pestata Ruby Rosea Batwomanin toiselle kaudelle perustuen laajasti, kunnioittavasti ja yksityisesti käsiteltyihin useisiin valituksiin työpaikkakäytöksestä", tuotantoyhtiöltä vastattiin. 

Rosen kritiikki ei kohdistunut pelkästään tuotantoyhtiöön, myös näyttelijäkollega Dougray Scott, 55, sai osansa Rosen kritiikistä. Rose väittää Scottin loukanneen ja pahoinpidelleen tuotannon naisia sekä huutaneen kaikille painajaismaisesti. Kuvausten edetessä Rose itse pyysi tuotannossa ei huutamista -politiikkaa, mutta siihen ei hänen mukaansa pyynnöstä huolimatta suostuttu. 

Batwoman on ollut fanien rakastama sarja ja kerännyt ylistystä etenkin siitä, että se on ensimmäinen tv-sarja kautta aikojen, joka tuo pääosaan lesbon supersankarin. Fanit ovat myös olleet hyvin pettyneitä suosikkinäyttelijä Rosen jättäessä sarjan ja häneen on fanien toimesta yritetty useasti vedota, jotta hän palaisi sarjaan. Rose on kuitenkin kertonut, ettei aio mistään hinnasta palata sarjaan.

- Pyydän rakkaat, rakkaat fanit, lakatkaa kysymästä aionko palata siihen kamalaan sarjaan. En aio palata mistään rahasummasta enkä vaikka minua uhattaisiin asella. He tuhosivat Batwomanin, en minä, Rose kuittaa. 

Lue myös: Ruby Rose sai allergisen reaktion Batwomanin lateksiasusta: "Näky oli kuin kauhuelokuvasta"

Lue myös: Ruby Rose lopettaa Batwomanin roolissa - ei anna minkäänlaista perustelua yllätyspäätökselle

Lähteet: Variety, Metro

Kilpailut

Uusimmat