Kuva: AOP

Japanin prinsessa Mako meni naimisiin ja jätti keisarillisen perheen - kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä

26.10.2021 15:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Japanin prinsessa Mako meni naimisiin aatelittoman Kei Komuron kanssa. Avioliiton seurauksena hän menettää asemansa Japanin keisarillisessa perheessä.

Japanin prinsessa Mako on mennyt naimisiin kihlattunsa Kei Komuron kanssa. Avioliiton myötä hän menettää asemansa keisarillisessa perheessä, sillä hänen tuore aviomiehensä ei ole kuninkaallinen.

Japanissa keisarillisen perheen naispuoliset jäsenet menettävät asemansa, jos he menevät tavallisen ihmisen kanssa naimisiin.

Mako on Japanin kruununprinssi Fumihiton tytär ja samalla entisen keisarin Akihiton vanhin lapsenlapsi. Japanin keisari Naruhito on hänen setänsä. 

Mielipiteet rakkausavioliitosta ovat jakautuneet Japanissa.

30-vuotias prinsessa kertoi aikeistaan avioitua Komuron kanssa jo vuonna 2017, jolloin monet iloitsivat parin puolesta.

Heidän suhteensa on myös saanut suurta kritiikkiä, sillä vaikka kuninkaallisten avioliitot ei-kuninkaallisten kanssa eivät ole ennenkuulumattomia, niitä ei silti pidetä soveliaina maan konservatiivisessa tapakulttuurissa.

Myös häiden lykkäämiseen johtaneet Komuron äidin talousongelmat ovat saaneet kielteistä julkisuutta.

Tuoreen avioparin uskotaan muuttavan liiton myötä Yhdysvaltoihin, jossa Komuro työskentelee asianajajana. Aiemmin tänä vuonna Japanin lehdistö uutisoi Makon kärsivän traumaperäisestä stressihäiriöstä suhteen kohtaaman kritiikin vuoksi.

Terveyskirjaston mukaan traumaperäinen stressihäiriö voi kehittyä jonkin traumaattisen kokemuksen seurauksena. Traumaattisesta tapahtumasta tavalla tai toisella muistuttavat tapahtumat, asiat tai mielikuvat herättävät häiriöstä kärsivällä voimakasta ahdistusta, ja tästä vuorostaan autonomisen hermoston aktivoitumisesta aiheutuvia ruumiillisia oireita.

Häiden jälkeen tuore aviopari esiintyi ensimmäistä kertaa yhdessä neljään vuoteen. (kuva: AOP)

Häiden jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pari pahoitteli aiheuttamaansa vaivaa. Samalla Mako puolusti päätöstään avioitua Komuron kanssa ja kritisoi lehdistöä huhujen levittämisestä. Hän kuvaili miestään korvaamattomaksi.

- Avioliitto on meille tarpeellinen askel, jotta voimme suojella sydämiämme, Mako sanoi.

Lue myös: Suomessa on paikka, jossa on vihitty yli sata japanilaisparia, muttei ainuttakaan suomalaista

Lähde: Daily Mail, Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat