Kuva: MTV3

Roope Salminen kehitti uuden tv-formaatin - "Tässä on vitsit, joita emme saaneet kertoa Putouksessa"

10.11.2021 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Lauma-ohjelmassa nähdään niin ikään Putouksesta tuttu Ernest Lawson.

Tänään keskiviikkona tv:stä alkaa uusi ohjelma Lauma, joka on näyttelijä-muusikko Roope Salmisen, 31, kehittelemä formaatti.

- Sain ensimmäisen oman formaatin menemään läpi vuosien työn jälkeen. Siitä tuli ihan sairaan hauska ohjelma, Salminen kertoi juontaessaan Radio Novan Iltapäivää Suvi Hartlinin kanssa.

Kyseisessä formaatissa panelistit vastaavat juontajana toimivan Salmisen esittämiin kysymyksiin. Tässä game show’ssa ei etsitä oikeita vastauksia, vaan kysymyksiin tulee vastata niin kuin arvelee muidenkin vastaavan.

- Voittaja on se, joka on parhaiten perillä siitä, miten lauma ajattelee. Pisteitä saa sen mukaan, kuinka moni vastaa samoin kuin sinä, Salminen selittää ohjelman ideaa.

Vakiopanelisteina ohjelmassa nähdään Ernest Lawson, Heli Sutela, Köpi Kallio, Fathi Ahmed ja Shirly Karvinen. Lisäksi sarjassa nähdään vierailevia panelisteja. Kysymys saattaa kuulua esimerkiksi, mistä Suomen kaupungista voitaisiin luopua tai kuka on seksikkäin ihminen, joka on tehnyt kansanmurhan.

Roope Salmisella oli yksi merkittävä toive, kun hän yritti saada formaattia menemään eteenpäin.

- Kun myin tätä formaattia, minulle oli erittäin tärkeää, että se alkaa aikaisintaan kello 21.00, jotta voimme sanoa kaiken, mitä haluamme sanoa. Olemme Ernestin kanssa vitsailleet, että tähän ovat päätyneet kaikki ne vitsit, jotka olisimme halunneet kertoa Putouksessa mutta emme saaneet, Salminen sanoo ja jatkaa, että Lauma-ohjelman vitsit eivät ole lapsikatsojille suunnattuja.

Lauman idea on ollut Salmisella jo pitkään hallussa. Peliä on pelattu Salmisen kaveriporukassa jo kymmenen vuotta sitten.

Lauma alkaa MTV3-kanavalla tänään keskiviikkona 10. marraskuuta kello 21.00.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: IL: Roope Salminen päätyi tiukalle laihdutuskuurille tulevan leffan alastonkohtausta varten: "En suosittele"

Lue myös: Podcast: Vaikea äitisuhde opetti Roope Salmiselle vanhemmuudesta varoittavan esimerkin kautta

Kilpailut

Uusimmat