Kuva: AOP

Myytinmurtajat-tähti Jamie Hyneman aloittaa työelämäprofessorina suomalaisyliopistossa - "Suuri kunnia"

15.11.2021 22:15 - Roy Kokkonen

Myytinmurtajat-ohjelmasta tunnettu keksijä Jamie Hyneman aloittaa tällä viikolla LUT-yliopiston työelämäprofessorina.

Myytinmurtajat -ohjelmasta tunnettu Jamie Hyneman, 65, aloittaa Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston eli LUT-yliopiston työlämäprofessorina. 15. marraskuuta alkanut tehtävä jatkuu viiden vuoden ajan vuoteen marraskuuhun 2026 saakka.

- Nimitys on minulle suuri kunnia. On mukavaa, että voin käyttää teknologia- ja liiketoimintakokemustani LUTin hyväksi. Odotan jo innolla tulevia projekteja ja haasteita, Hyneman kommentoi LUT-yliopiston tiedotteessa.

Hyneman on toiminut yliopiston kuinniatohtorina vuodesta 2017 lähtien. 

Hänen mukaansa on nimetty Lappeenrannan kampuksella sijaitseva J. Hyneman Center (JHC), jossa opiskelijat voivat tuottaa uusia ideoita ja ratkaisuja ongelmiin sekä rakentaa ja testata prototyyppejä. Verstas on avoinna kaikille LUT-konsernin opiskelijoille ja työntekijöille.

- Työelämäprofessorina aion kannustaa opiskelijoita innovatiivisuuteen ja tukea uusien innovaatioiden syntymistä JHC:ssä. Toivottavasti pääsen osallistumaan laajemminkin yliopiston toimintaan. Esimerkiksi ympäristöasiat ja erilaiset liikkumiseen tarkoitetut laitteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Olen todella ilahtunut siitä, että minulla ja LUTilla on paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita, Hyneman sanoo.

Hyneman saapuu Lappeenrannan kampukselle 16. marraskuuta. Vierailu kestää perjantaihin saakka. Hän pitää ensimmäisen luentonsa torstaina 18.11. klo 10–11 aiheesta "Peeling the Onion: How to Start Prototyping".

Lue myös: Myytinmurtajat-tähti yllättyi: posti toi joululahjan Suomesta!

Kilpailut

Uusimmat