Kuva: AOP

Tähtinäyttelijä kertoo miesten ja naisten valtavasta palkkaerosta Spider-Manissa: "Todella törkeä"

16.11.2021 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Spider-Manista tienattiin miljoonia.

Näyttelijä Kirsten Dunst, 39, paljastaa, että hänen tähdittämässään vuoden 2002 Spider-Man-elokuvassa mies -ja naisnäyttelijöiden välinen palkkaero oli törkeä.

Dunstin mukaan hänen vastanäyttelijänsä, Hämähäkkimiestä esittäneen Tobey Maguiren, 46, palkkakuitti oli suurempi kuin hänen omansa. Ero oli Dunstin mukaan merkittävä, koska hän itse tähditti kuitenkin elokuvan toista pääroolia, Spider-Manin rakastettua.

- Palkkaero minun ja Spider-Manin välillä oli todella törkeä. En edes ajatellut sitä. Mutta tiedättekö ketkä olivat Spider-Manin julisteessa? Spider-Man ja minä, Dunst korostaa.

Dunst ei paljastanut, kuinka paljon lopulta tienasi roolistaan Mary-Jane Watsonina, mutta elokuvan yhteistuotto oli huima, yli 722 miljoonaa euroa. Maguiren oman palkan elokuvasta kerrotaan sen sijaan olleen 3,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2004 ilmestyneestä jatko-osasta Maguiren kerrotaan neuvotelleen itselleen jopa 15,4 miljoonaa.

Dunst on nostanut Spider-Man-elokuvien palkkauksen esiin aiemminkin, mutta silloin hän ei itsekään sanojensa mukaan osannut suhtautua asiaan tarpeeksi vakavasti.

- Koska olin nuori, ajattelin että "Vau, minulle maksetaan paljon palkkaa Spdier-Man-elokuvista", mutta ehdottomasti miehille maksettiin enemmän, Dunst kuvailee.

Menneistä palkkakohuista huolimatta Dunst on viime viikolla paljastanut, että mahdollisuuden tullen palaisi kyllä Spider-Man-elokuviin.

- Tekisin sen. Miksi ei? Se olisi hauskaa. En koskaan kieltäytyisi sellaisesta, Dunst kertoo.

Uusin Spider-Man saa ensi-iltansa Suomessa 17. joulukuuta 2021.

Lue myös: Tulevan Spider-Man-elokuvan traileri rikkoi ennätyksiä - hurja määrä näyttökertoja vuorokaudessa

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat