Kuva: AOP

Jennifer Lawrencelle maksettiin uutuusleffasta miljoonia vähemmän kuin Leonardo DiCapriolle

24.11.2021 18:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lawrencen mukaan hän on kuitenkin tyytyväinen omaan sopimukseensa.

Netflixin uutuusleffa Dont' Look Up on lukuisten huippunimien tähdittämä. Mukana ovat muun muassa Jonah Hill, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence sekä Meryl Streep. Vaikka jokainen heistä kuuluu Hollywoodin kärkikastiin, on palkkioissa eroja.

Esimerkiksi Lawrence, 31, sai elokuvasta 5 miljoonaa dollaria eli noin 4,5 miljoonaa euroa vähemmän kuin DiCaprio, 47, vaikka käsikirjoitus oli laadittu nimenomaan häntä ajatellen. 

Tuoreessa Vanity Fair -julkaisun haastattelussa Lawrencelta tiedusteltiin sitä, millaisia ajatuksia palkkaerot hänessä saavat aikaan. 

Lehden mukaan Lawrence on tyytyväinen omaan palkkioonsa, joka on 25 miljoonaa dollaria eli reilut 22 miljoonaa euroa.

- Näin kyllä palkkaeron, mutta totuus on, että DiCaprio tuo enemmän lipputuloja kuin minä. Olen erittäin onnellinen ja tyytyväinen sopimukseeni, hän kertoi haastattelussa.

Samalla Lawrence kuitenkin totesi, että ikävä kyllä naisten on edelleen hyvin epämukavaa vaatia samaa palkkaa samasta työstä. 

- Jos sen kyseenalaistaa, saa vastaukseksi toteamuksen siitä, ettei kyseessä ole sukupuolten välinen epätasa-arvo. Silti kukaan ei oikein osaa sanoa, että mistä sitten oikein on kyse.

Lue myös: Jennifer Lawrencella hittileffaa kuvatessa hauska ongelma: "Piti sylkeä se ulos Leonardo DiCaprion edessä"

Lue myös: Näyttelijä Jennifer Lawrence loukkaantui elokuvan kuvauksissa

Lähde: Metro.Co.Uk

Kilpailut

Uusimmat