Kuva: AOP

Game of Thrones -kirjailija halusi sarjasta pidemmän - "Ette seuraa minun malliani"

02.12.2021 22:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

George R.R. Martin oli huolissaan siitä, kuinka sarjan juoni tiivistettiin kahdeksaan tuotantokauteen.

Jättisuosittu Game Of Thrones oli viime vuosikymmenen suurimpia ilmiöitä. Sarja keräsi nopeasti miljoonia faneja ja sen kahdeksas, ja samalla viimeinen, tuotantokausi julkaistiin keväällä 2019. Game of Thrones perustuu George R.R. Martinin kirjoittamaan Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan.

Martinilla itsellään oli halu jatkaa sarjaa vielä pidemmälle, paljastaa uusi Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontier -kirja, jonka on kirjoittanut toimittaja James Andrew Miller. Kirjassa Martinin agentti Paul Haas kertoo, kuinka fantasiakirjailija jopa lensi New Yorkiin tapaamaan HBO:n toimitusjohtajaa Richard Plepleriä

- George suorastaan aneli Plepleriä tekemään Game of Thronesia kymmenen tuotantokauden verran ja niin, että jokainen tuotantokausi sisältäisi kymmenen jaksoa. Martinin mielestä tarinaa on niin paljon kerrottavana, että laajentamalla sarjaa, siitä olisi tullut paljon tyydyttävämpi ja viihdyttävämpi.

Vaikka HBO:n työntekijät olisivat halunneet nähdä Game of Thronesille jatkoa, sarjan tekijät David Benioff ja Dan Weiss olivat asiasta eri mieltä.

- Dan ja David olivat väsyneitä ja he halusivat mennä jo eteenpäin. George rakastaa Dania ja Davidia, mutta viiden tuotantokauden jälkeen George alkoi huolestumaan siitä, minne tarinaa oltiin viemässä. "Ette seuraa minun malliani", George sanoi heille, Haas sanoo.

Vaikka Game of Thrones -sarja on loppunut, Martinin kirjoittamat kirjat lopun osalta ovat vielä kesken.

Lue myös: Game of Thronesiin haluttiin yksi rakkaustarina enemmän, näyttelijä kieltäytyi: "En v*ttu tee sitä"

Lue myös: Game of Thronesin seksikohtauksista puuttui tärkeä henkilö - näyttelijät tukeutuivat toisiinsa

Lue myös: Game of Thronesin spin-offista ensimmäinen traileri - fanit huomasivat lupaavan yksityiskohdan

Lähde: E News!

Kilpailut

Uusimmat