Kuva: AOP

Penelope Cruz suojelee lastensa mielenterveyttä - on asettanut ikärajan sosiaalisen median käytölle

23.12.2021 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Cruzin mukaan hänen lapsensa eivät saa käyttää sosiaalista mediaa ennen 16 vuoden ikää.

Näyttelijä Penelope Cruz, 47, kertoo tuoreessa haastattelussa olevansa melko tiukka kasvattaja. Cruzin mukaan hänen lapsensa eivät esimerkiksi saa käyttää sosiaalista mediaa ennen kuin he täyttävät 16 vuotta.

Cruz, jolla on kaksi lasta, 10-vuotias Leon sekä 8-vuotias Luna miehensä Javier Bardemin kanssa, uskoo, että nuorten pitäminen poissa Instagramin ja Twitterin kaltaisista palveluista niin pitkään kuin mahdollista, suojelee heidän mielenterveyttään.

- Olen melko ankara, etenkin teknologian suhteen. He saavat kyllä katsoa toisinaan elokuvia, miten minä sen voisin heiltä kieltää. Mutta puhelimia he eivät saa ennen kuin ovat paljon vanhempia ja sosiaalista mediaa he eivät saa käyttää ennen kuin täyttävät 16 vuotta. Minä näen sen pelkästään mielenterveyden suojeluna, mutta taidan olla vähemmistössä, Cruz kertoo. 

Cruzin mukaan sosiaalisella medialla on hurjia vaikutuksia nykyajan nuoriin. 

- Itse olen hyvin harkitseva sosiaalisen median käyttäjä. Siinä on jotain sellaista, mikä ei ole hyväksi ja se vaikuttaa etenkin nuoriin sukupolviin. Minusta tuntuu pahalta heidän vuokseen, jotka ovat nyt teini-ikäisiä. Ihan kuin maailma tekisi heille kokeilun siitä, mitä tapahtuu, jos altistuu tällaiselle teknologialle hyvin nuorella iällä. 

Suurimmaksi vaaranpaikaksi Cruz kertoo turvan puutteen.

- Suojan puute on suurin huolenaihe. Miten teknologia vaikuttaa heidän kehittyviin aivoihinsa? Miten se vaikuttaa siihen, kuinka he näkevät itsensä? Miten kiusaaminen näkyy? Siinä on niin paljon sellaista, mitä ei ollut omassa nuoruudessani. 

Lue myös: Penélope Cruz jakoi vahvan viestin naisille - "Olet jo valmiiksi supernainen!"

Lue myös: Penélope ja Monica Cruzin yhdennäköisyys hämmästyttää - erotatko tähdet toisistaan?

Lähde: Metro.Co.Uk

Kilpailut

Uusimmat