Kuva: AOP

Lontoon Towerin vartijat jyräsivät tielleen jääneen pikkupojan yli - katso hurja video tilanteesta

31.12.2021 19:15 - Roy Kokkonen

Eräs pikkupoika oppi kantapään kautta, että kuninkaan kaartin tielle ei kannata asettua.

Lontoon Tower on keskiaikainen linna, joka on nykyisin suosittu turistinähtävyys. Tornilinna valmistui Thames-joen pohjoisrannalle noin vuonna 1100, jota seuranneina vuosisatoina sitä laajennettiin ja paranneltiin laajasti. Vuosien varrella se on toiminut muun muassa kuninkaan asuinpaikkana, vankilana ja jopa eläintarhana. Nykyisin se tunnetaan Britannian kruununjalokivien säilytyspaikkana.

Kuten kaikkia kuninkaallisia asuinpaikkoja, aseistetut sotilaat vartioivat myös Lontoon Toweria. Kyseinen yksikkö, Queen's Guard, jonka voi suomentaa kuningattaren kaartiksi, vartioi myös Buckinghamin palatsia, St. Jamesin palatsia ja Windsorin linnaa.

TikTokissa leviävällä videolla nähdään, että vartijoiden tielle ei kannata asettua. Sen oppi kantapään kautta eräs pikkupoika, joka jäi vartijoiden jalkoihin.

Videolla kaksi harmaisiin päällystakkeihin ja karhunnahkaisiin päähineisiin sonnustautunutta vartiomiestä marssii ryhdikkäästi rynnäkkökiväärit olallaan aukion poikki. Pikkupoika ajautuu epähuomiossa vartijoiden kanssa törmäyskurssille, jolloin sotilaat karjaisevat varoitushuudon. Poika ei kuitenkaan ehdi reagoida, kun vartijat kirjaimellisesti kävelevät hänen ylitseen silmääkään räpäyttämättä.

Vartijat jatkavat matkaansa katsomatta taakseen, kun poika jää pöllämystyneenä ihmettelemään, mitä juuri äsken oikein kävi. Ohikulkijat vaikuttavat olevan järkyttyneitä tapahtuneesta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun sivustaseuraajat joutuvat vartijoiden jyräämäksi. Sosiaalisessa mediassa on vuosien varrella jaettu useita videoita vastaavista tilanteista.

Ison-Britannian maavoimien edustaja kommentoi välikohtausta The Sunille.

- Olemme tietoisia Lontoon Towerilla rutiinipartion aikana tapahtuneesta välikohtauksesta, edustaja kommentoi.

Maavoimien mukaan pojalle ei käynyt tilanteessa kuinkaan.

- Vartiomiehet varoittivat yleisöä, että partio on lähestymässä, mutta ikävä kyllä kyseinen lapsi juoksi sotilaan eteen yllättäen. Sotilas yritti astua lapsen yli ja jatkoi tehtäväänsä. Välikohtauksen jälkeen sotilas tarkisti lapsen ja vakuuttui, että kaikki oli hyvin.

Lue myös: Kuningatar Elisabet on kieltänyt suositun lautapelin pelaamisen - "Se menee liian viheliäiseksi"

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat