Kuva: AOP

Emily in Paris -sarja taas stereotypiakohun keskellä - Ukrainan kulttuuriministeri suuttui sivuhahmosta

03.01.2022 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Oleksandr Tkachenko on lähettänyt Netflixille valituskirjeen ukrainalaisesta sivuhahmosta.

Netflixin suositusta, mutta paljon kritiikkiä keränneestä Emily in Paris -sarjasta on julkaistu toinen kausi. Sarja on noussut nyt otsikoihin, sillä Ukrainan kulttuuriministeri Oleksandr Tkachenko on pahastunut sen eräästä ukrainalaisesta sivuhahmosta. Tkachenko kertoo mietteensä hahmosta Telegram-päivityksessä. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

”Sarjassa on karikatyyrimäinen ukrainalainen naishahmo, ja sitä ei voi hyväksyä. Se on myös loukkaavaa. Näinkö ukrainalaiset nähdään ulkomailla?” Tkachenko kirjoittaa.

Ukrainalaismedia vahvistaa, että kulttuuriministeri on lähettänyt Netflixille kirjeen, jossa valittaa Petra-nimisen hahmon kuvauksesta.

Petraa esittää näyttelijä Daria Panchenko. Hahmo nähdään sarjassa esimerkiksi varastamassa kaupasta, ja hänet esitetään tyylitajuttomana. Petra myös pelkää, että hänet karkotetaan maasta.

Emily in Paris kertoo yhdysvaltalaisesta markkinointipäällikkö Emily Cooperista (Lily Collins), joka muuttaa Pariisiin töiden perässä. Sarjan ensimmäistä kautta kritisoitiin ranskalaisten esittämisestä ummehtuneen stereotyyppisessä valossa.

Lue myös: Yksi kaikkien aikojen vihatuimmista Netflix-hittisarjoista tekee tänään paluun - mikä on muuttunut kakkoskaudelle?

Lue myös: Faneilla villi, mutta uskottava teoria - nähdäänkö Sinkkuelämää-Samantha hahmona toisessa Netflix-sarjassa?

Lähde: The Guardian

Suosittelemme

Uusimmat