Kuva: Nelonen/Sami Levo

Madventuresin Riku ja Tunna kiipesivät Saana-tunturille koronassa - "Nousu tuntui ihmeellisen raskaalta"

17.01.2022 16:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff nousivat Saana-tunturille tietämättä, että olivat sairastuneet koronaan. Tunturin huiputtaminen oli tuntunut poikkeuksellisen rankalta, mutta tieto tartunnasta tuli vasta paluumatkalla.

Madventures Suomen uusi kausi alkaa keskiviikkona 19.1 Ruudussa. Uusissa jaksoissa tuttu matkaajakaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff jatkavat Suomeen tutustumista.

Heti ensimmäisessä jaksossa seuraa yllätys, kun kuvausryhmä vaeltaa Saana-tunturin huipulle. Kaksikko kertoo tiedotteessa, että nousu tuntui erikoisen raskaalta. Selitys siihen saatiin vasta reissulta palatessa.

- Saanalle noustessa ei vielä tiedetty, että meissä jylläsi koronavirus – koko viiden hengen kuvausryhmä oli saanut sen. Nousu tuntui kyllä ihmeellisen raskaalta. Ajattelin, että ikä ei tuu yksin, mutta samalla ihmettelin, miten meidän millenniaalikuvaajatkin oli niin puhki. Jopa sellainen hetki nähtiin, jossa perfektionistina tunnettu ohjaaja Tunna ilmoitti, että "ei sinne huipulle asti tarvi mennä, Rantala kertoo.

Yksi kuvausryhmän jäsenistä alkoi oireilla seuraavana aamuna. Hän sai Norjan rajalla positiivisen testituloksen, jonka seurauksena kaikki joutuivat karanteeniin. Kuvausryhmä lähti heti takaisin Helsinkiin, jolloin kuume alkoi nousta muillakin.

- 1200 kilometrin ajoa koronataudissa emme suosittele kenellekään!

Jakso kuvattiin loppuvuodesta 2020, jolloin koronarokotukset eivät vielä olleet kaikkien saatavilla. Kuvauksissa pyrittiin minimoimaan ihmiskohtaamiset ja tekemään kaikki mahdollinen ulkona. Koko kuvausryhmä sairasti taudin melko lievänä, eikä tapauksesta seurannut jatkotartuntoja ryhmän ulkopuolelle. 

Milonoff kuitenkin kertoo, että taudista jäi pidempikestoisia oireita.

- Elettiin joulunaluspäiviä ja kotona taas oli pakko mennä eristykseen, joten jouduin viettämään jouluaaton erilläni perheestä. Sen ohella ikävintä oli haju- ja makuaistin katoaminen kuukausien ajaksi – ne eivät ole vieläkään palautuneet kunnolla, vaikka jo yli vuosi on kulunut, Milonoff sanoo.

Lue myös: Seura: Riku Rantala antaa vinkin kotimaassa matkailuun

Uusimmat