Kuva: Yle / Nelli Kenttä

UMK:n juontajiksi yllätysnimet Vesala ja Mmiisas - "Otin tavallaan pestin hulluuteen"

01.02.2022 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Artisti Vesala ja somevaikuttaja Mmiisas ovat juontajina vielä kokemattomia.

Uuden musiikin kilpailun (UMK) finaalilähetyksen juontajat on paljastettu. Yle kertoo, että juontajina nähdään tänä vuonna muusikko Vesala, 40, ja sosiaalisen median vaikuttaja Mmiisas, eli Miisa Rotola-Pukkila, 27. Kaksikkoa voi pitää yllätysvalintana, sillä kummallakaan ei ole juuri aikaisempaa juontokokemusta.

- UMK:ssa otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi, Vesala sanoo Ylen tiedotteessa.

Mmiisas sanoo olevansa kiitollinen päästessään kehittämään omia juontotaitojaan.

- Kun kuulin juontomahdollisuudesta purskahdin itkuun ja jalat pettivät alta. Tämä on minulle uskomattoman hieno tilaisuus ja euroviisufanina on upeaa päästä kokemaan UMK-huuma paraatipaikalta, Mmiisas sanoo.

Vesalalta nähdään UMK:ssa myös oma musiikkiesitys. Hän kertoo, että esityksessä on mukana suomalaisen nykytanssin ammattilaisia, kuten koreografi Natasha Lommi.

Viime vuonna UMK-finaalin juonsi Antti Tuisku, ja tätä ennen monena vuonna juontajana nähtiin Krista Siegfrids. Tänäkin vuonna UMK:ssa kuullaan suomenkielisenä kommentaattorina Mikko Silvennoista.

Voisiko Vesala osallistua UMK:hon?

Vesala on yksi Suomen eturivin artisteista, joka tuli ensin tunnetuksi PMMP-yhtyeestä. Mmiisas on tullut tunnetuksi ennen kaikkea tubettajana, ja Instagramissa hänellä on peräti yli 440 000 seuraajaa. Mmiisas on nähty myös Tanssii tähtien kanssa - ja Masked Singer Suomi -formaateissa.

Monet ovat varmasti toivoneet, että Vesala osallistuisi joskus itsekin UMK:hon ja havittelisi euroviisuedustajan paikkaa. Vesala sanoo, että UMK on nyt isoillekin artisteille aiempaa kiinnostavampi kilpailu, mutta hän ei usko itse lähtevänsä mukaan.

- Se ei ehkä ole juuri minun paikkani artistina, mutta olin kyllä tekemässä Stigin Laululeija-kappaletta, jolla hän pyrki edustamaan Suomea viisuissa. Ehkä biisintekijänä voisin olla mukana toistekin, Vesala kommentoi.

Stigin Laululeija kilpaili edustuspaikasta kaikkien aikojen ensimmäisessä UMK:ssa vuonna 2012.

UMK-finaali lähetetään suorana lähetyksenä Turun Logomosta helmikuun 26. päivä kello 21 alkaen. Kilpailussa ovat mukana Cyan Kicks, Bess, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

Lue myös: Tässä ovat Uuden musiikin kilpailun artistit! The Rasmus, Tommi Läntinen, Cyan Kicks...

Lue myös: Loukkaako UMK-finalistin biisin nimi uskovaisia? "Aina joku voi loukkaantua", kommentoi laulaja

Kilpailut

Uusimmat