Kuva: Shutterstock

Tinder vahvistaa, ettei kohudokumentin huijarilla ole asiaa deittisovellukseen

08.02.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huijari sai lähteä deittisovelluksesta huijausvyyhdin paljastuttua.

Suoratoistopalvelu Netflix julkaisi viime perjantaina dokumenttielokuvan nimeltään Tinder-huijarin jäljillä, joka nousi hetkessä Netflixin Suomen katsotuimmaksi ohjelmaksi.

Dokumentti kertoo deittisovelluksessa järjestelmällisesti naisia huijanneen Shimon Hayutin tapauksesta. Hän vietteli naisia deittisovellus Tinderissä, joilta hän huijasi huomattavia rahasummia. Hänen uhreikseen joutui myös suomalaisia naisia.

Tinderin tiedottaja kertoi maanantaina viihdesivusto E! News:lle, että Hayut on saanut lähtöpassit sovelluksesta jo vuosia sitten.

- Kun tieto Hayutin toiminnasta levisi julkisuuteen vuonna 2019, suljimme kaikki hänen profiilinsa pysyvästi sovelluksesta, tiedottaja kertoo.

- Ennen dokumentin julkaisua teimme vielä sisäisiä tutkimuksia. Voimme vahvistaa, että Hayutin ei ole aktiivinen Tinderissä yhdelläkään tunnetuista peitenimistään, Tinderin tiedottaja jatkaa.

Huijari esiintyi timanttikauppiaana

Hayutin esiintyi deittisovelluksessa nimellä Simon Leviev. Hän esiintyi naisille israelilaisen timanttibisneksessä menestyneen Lev Levievin poikana. Hayut tarjosi naisille ylellisiä treffejä ja lentoja yksityisellä lentokoneella.

Hän kuitenkin alkoi pyytämään hurmaamiltaan naisilta rahaa. Hayut kertoi uhreilleen timanttibisneksen vaaroista, jonka vuoksi hän ei voisi käyttää luottokorttia omalla nimellään. Hayut pyysi naisia avaamaan hänelle luottokortin omiin nimiinsä, jotta Hayut voisi käyttää korttia turvallisesti.

Hayut onnistui petkuttamaan naisilta yhteensä miljoonia dollareita.

Hayutin toiminta paljastui vuonna 2019, ja Interpol otti miehen kiinni Ateenan lentokentältä. Hänet passitettiin telkien taakse 15 kuukaudeksi.

E! News -viihdejulkaisun mukaan Hayut vapautettiin kuitenkin vain viiden kuukauden vankilassaolon jälkeen. Koronapandemian vuoksi vankiloissa pyrittiin vähentämään väkimäärää, myös vankeja.

Tällä hetkellä Hayut asuu tiettävästi Israelissa.

Lue myös: Suomessakin tuttu Tinder-huijari kiinnostaa - uutuusdokumentti nousi Netflixin katsotuimmaksi

Lue myös: Suomessakin tuttu Tinder-huijari nähdään Netflixin rikosdokumentissa

Lue myös: Tinderiin kehitettiin uusi turvallisuuteen tähtäävä toiminto - "Oletko varma?"

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat