Kuva: Shutterstock

Tinderiin kehitettiin uusi turvallisuuteen tähtäävä toiminto - "Oletko varma?"

05.06.2021 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tinderiin on lisätty uusi toiminto, jonka tarkoitus on estää häirintää ja lisätä turvallisuutta.

Suosittuun seuranhakusovellukseen, Tinderiin on kehitelty uusi toiminto, jonka tarkoitus on puuttua häirintään jo ennen kuin sitä ehtii tapahtua. Toiminnon idea on, että se tunnistaa tekoälyn avulla häiritsevät ja loukkaavat viestit, kun ne ovat vasta luonnostilassa kirjoittajansa näytöllä. Jos tekoäly tulkitsee viestin mahdollisesti loukkaavaksi, se kysyy kirjoittajalta ennen lähettämistä "Oletko varma?" 

Kysymys on samalla viestin lähettäjälle ikään kuin varoitus, joka kehottaa harkitsemaan tekoa ja olemaan sen seurauksista tietoinen. Jos viesti kuitenkin lähetetään matkaan, vastaanottajalle ponnahtaa mahdollisesti loukkaavan viestin yhteydessä kysymys "Häiritseekö tämä sinua?" Mikäli vastaanottaja klikkaa viestin häiritsevän, hän voi ilmiantaa viestin lähettäjän.

Varhaisessa testausvaiheessa uusi toiminto on vähentänyt häiritseviä tai loukkaavia viestejä ainakin 11 prosentilla.

Tinderin omistavan Match Group -yhtiön turvallisuusjohtaja Tracey Breeden kuvailee uutta toimintoa hyvin tarpeelliseksi. Hän kertoo varhaisten tulosten osoittavan, että tämänkaltainen väliintulo on hyvin merkittävää käytöksen muuttumisessa ja turvallisen yhteisön rakentamisessa.

- Sanat ovat yhtä voimallisia kuin teotkin. Nyt otamme entistä vahvemman kannan, että häirinnällä ei ole paikkaa Tinderissä, Breeden kertoo. 

Lue myös: Vaativin Tinder-profiili koskaan? Vaatimuslistalle naureskellaan netissä

Lue myös: Ihmiset muistelevat kaameimpia Tinder-treffejään: "Hän vietti koko yön itkien sängyssäni"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat