Kuva: Mtv

Finlandia-ehdokas tarttuu Lego-palikoihin - uutuusohjelma alkaa maaliskuussa

12.02.2022 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Maaliskuussa miljoonat Lego-palikat täyttävät Mtv:n studiot, kun Lego Masters Suomi -kilpailu alkaa. Mukana kisaamassa on myös Finlandia-ehdokkuudella huomioitu kirjailija.

Kukapa meistä ei olisi joskus rakentanut Lego-palikoilla. Lastenhuoneen lattioilla lojuvat palikat palikat ovat suosittuja myös internetissä. Vuonna 2020 People-lehti uutisoi Legon olevan YouTuben suosituin brändi. Sen videoita on katsottu miljardeja kertoja.

Maaliskuussa suosittuja palikoita nähdään myös televisiossa. MTV3-kanavalla nähdään torstaina 17. maaliskuuta alkaen leikkimielinen kisailuohjelma Lego Masters Suomi. Ohjelman juontaa Jaakko Saariluoma. Kilpailijoiden rakennelmat arvioi Legon luova johtaja Esa Nousiainen.

Formaatti on peräisin Iso-Britanniasta. Näyttävää kilpailua on nähty kuitenkin useissa muissakin maissa, muun muassa Yhdysvalloissa sekä Australiassa.

Finlandia-ehdokas kilpailee rakennustaidoillaan

Kilpailussa on 16 osanottajaa, jotka ottavat pareittain mittaa toisistaan rakennustaidoillaan.

Yksi osanottajista on Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeestä tunnettu muusikko ja Finlandia-ehdokkuudella huomioitu kirjailija Tommi Liimatta, 45. Hänen teoksensa Autarktis oli ehdolla kaunokirjallisuudeen Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2017.

Liimatta kertoo Mtv:n tiedotteessa käyttävänsä Lego-palikoita mielensä tyhjentämiseen, joten hänen rakennelmansa tulevat olemaan zenmäisiä.

Alla olevassa videossa nähdään ote Australian Lego Masters -ohjelmasta vuodelta 2020. Videolla ohjelman juontaja Hamish Blake, 40, rikkoo vahingossa muovipalikoista rakennetun moottoripyörän, jonka rakentamiseen oli kulunut 135 tuntia ja 75 000 palikkaa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ohjelmaa esitetään kevään ajan MTV3 kanavalla torstaisin kello 20 alkaen.

Lue myös: Kirosäkeitä avataan uudessa kirjassa – mukana valottamassa suomirockin suurnimiä

Lue myös: 'Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko'

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat