Kuva: AOP

Peter Jackson nettosi lähes 600 miljoonaa yrityskaupoillaan - nousi parhaiten tienaavien joukkoon

11.02.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Harva elokuvaohjaaja on päässyt samanlaisiin tuloihin.

Elokuvaohjaaja Peter Jackson, 60, on mediatalo Forbesin tuoreimman selvityksen mukaan parhaiten tienaava viihdealan tekijä vuonna 2022.

Jackson nousi Forbesin parhaiten tienaavien listalle myytyään Weta Digital -yrityksensä ohjelmistoyritys Unitylle 1,6 miljardilla dollarilla. Kaupat tehtiin viime marraskuussa, ja Jackson tienasi kaupasta 600 miljoonaa dollaria.

Unity tunnetaan erityisesti Pokemon GO- sekä Call Of Duty: Mobile -peleistään.

Weta Digital on elokuvien erikoistehosteisiin erikoistunut yritys. Se on ollut mukana luomassa kohtauksia useisiin näyttäviin menestyselokuviin ja -sarjoihin. Listalta löytyy esimerkiksi Avatar, Game Of Thrones, Apinoiden planeetta, ja Black Widow. Yritys oli mukana luomassa tehosteita myös Jacksonin omaan ohjaukseen, Taru sormusten herraan.

Yritys onkin saanut kaikkiaan kuusi Ocsar-palkintoa.

Weta Digitalista tärkeä työkalu

Jackson kommentoi viime marraskuussa tehtyjen yrityskauppojen jälkeen, että Weta Digital on herättänyt henkiin sellaisia hahmoja ja tapahtumia, jotka ovat olleet aiemmin olemassa ainoastaan mielikuvituksissamme.

"Weta Digital ja Unity voivat luoda yhdessä mahdollisuuden kaikille taiteilijoille, jokaiselta toimialalta hyödyntää näitä uskomattoman tehokkaita työkaluja", hän kertoi tuolloin lausunnossaan.

Kauppojen myötä Jacksonista tuli yksi harvoista. Hän on vasta kolmas henkilö, josta on tullut miljardööri elokuvia tekemällä. Aiemmin samaan ovat pystyneet elokuvaohjaajat George Lucas, 77, sekä Steven Spielbeg, 75.

Jackson tunnetaan erityisesti elokuvista Taru sormusten herrasta, Hobitti sekä King Kong. Hänet on palkittu uransa aikana kolmella Oscar-palkinnolla sekä lukuisilla muilla tunnustuksilla.

Lue myös: Brutaali juonenkäänne oli mullistaa Taru sormusten herrasta -elokuvat täysin - kolme keskeistä hahmoa olisi tapettu

Lue myös: Peter Jacksonin Beatles-dokumentista maistiainen - ennennäkemätön materiaali paljastaa toveruuden

Lue myös: Taru Sormusten Herrasta -ohjaaja paljastaa: Ei ohjannut omaa suosikkikohtaustaan itse

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat