Kuva: Museovirasto

Walt Disney osti ensimmäisen suomalaisen dokumenttisarjansa koskaan: "Loistavaa tarinankerrontaa"

14.02.2022 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ensimmäisenä sarjan esittää Yle.

Walt Disney on ostanut ensimmäisen suomalaisen dokumenttisarjansa sekä myös ensimmäisen Ylen alkuperäissarjansa koskaan. Kyseessä on toisen maailmansodan tuntemattomampaa puolta käsittelevä Vaietut arktiset sodat. 

Disney tulee esittämään sarjaa National Geographic -kanavallaan. Ensimmäisenä se näytetään kuitenkin Yle Areenassa, jossa se ilmestyy jo tänään, 14. helmikuuta. 

Kuusiosainen dokumenttisarja on ollut tekeillä jo vuodesta 2018 lähtien. Sarjaa on kuvattu useissa lokaatioissa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Saksassa ja Iso-Britanniassa ja se on myös ensimmäinen Suomessa tehty kansainvälinen dokumenttisarja. 

Sarja niittää kiitosta uudenlaisesta näkökulmasta toiseen maailmansotaan. Pohjoisten alueiden tapahtumat ovat jääneet usein hieman varjoon, mutta nyt niitä käsitellään kokonaisuutena. Oikeudet sarjan esittämiseen on myyty jo useisiin maihin, muun muassa ruotsalaiselle SVT-kanavalle.

- Loistavaa tarinankerrontaa, hieno visuaalisuus, hyvin mielenkiintoisia uusia tietoja ja kenttätutkimusta. Sarja erottuu selkeästi muista toista maailmansotaa käsittelevistä tuotannoista, luonnehtii SVT-kanavan tuottaja Mats Lundblab.

Sarjassa kertojaäänenä toimii näyttelijä Peter Franzén, 50, joka hehkuttaa sarjan eteen tehtyä huikeaa taustatyötä.

- Työryhmä sarjan takana on uskomattoman kova. He ovat käyneet läpi järisyttävän määrän tietoa ja materiaalia, Franzén kuvailee.

Lue myös: Estonian turmasta tekeillä kansainvälinen tv-sarja - Suomen suurin draamasarjapanostus koskaan

Lähde: STT info

Kilpailut

Uusimmat