Kuva: AOP

Whoopi Goldberg palasi suosikkiohjelmaan hyllytyksensä jälkeen - "Tämä ei ole aina kaunista"

15.02.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

Whoopi Goldberg viittasi The View -ohjelmassa holokaustikommenttiensa aiheuttamaan kohuun.

Näyttelijä ja koomikko Whoopi Goldberg, 66, on tehnyt paluun The View -keskusteluohjelmaan kaksi viikkoa kestäneen hyllytyksensä jälkeen. Goldberg joutui jäämään tauolle ohjelman panelistin hommista sanottuaan loukkaaviksi tulkittuja kommentteja siitä, että holokaustissa ei ollut kyse rodusta.

Goldberg palasi The View -ohjelmaan ystävänpäivänä esitetyssä jaksossa. Nainen viittasi kohuun avauspuheenvuorossaan.

- Kyllä, olen tullut takaisin. Olen kaivannut teitä kaikkia. On upeaa olla tällaisessa ohjelmassa mukana. Joskus emme tee asioita niin elegantisti kuin voisimme, Goldberg pohjusti.

Goldberg sanoi, että ohjelmassa puhutaan aiheista välillä hyvinkin lyhyen valmistautumisen jälkeen.

- Käymme jatkossakin hankalia keskusteluita osin siitä syystä, että meidät on palkattu sitä varten. Tämä ei ole aina kaunista. Tämä ei ole aina sellaista kuin jotkut haluaisivat kuulla, Goldberg sanoi.

Kohu nousi tammikuun lopussa, kun The View -ohjelmassa keskustelu kääntyi holokaustiin. Goldberg väitti, että holokaustissa ei ollut kyse rodusta, vaan yleisemmin siitä, miten ihmiset kohtelevat toisiaan. Naisen väitteen mukaan holokaustissa oli vastapuolina kaksi valkoista ryhmää. Monet pitivät Goldbergin kommentteja tietämättöminä ja haitallisina, ja nainen pyysikin pian anteeksi sanomisiaan.

- Kyse oli todellisuudessa rodusta, koska Hitler ja natsit pitivät juutalaisia alempiarvoisena rotuna, Goldberg kommentoi aihetta seuraavan päivän The View -lähetyksessä.

Ohjelmaa esittävä ABC kuitenkin päätti hyllyttää Goldbergin ohjelmasta kahdeksi viikoksi.

- Vaikka Whoopi on pyytänyt anteeksi, olen pyytänyt häntä ottamaan aikaa siihen, että hän pohtii kommenttiensa vaikutusta, ABC Newsin johtaja Kim Godwin sanoi.

Lue myös: Näyttelijä Whoopi Goldberg hyllytettiin ohjelmasta - holokaustikommentit olivat liikaa

Lähteet: Independent, CNN

Kilpailut

Uusimmat