Kuva: AOP

Squid Game niittää mainetta ja kunniaa - teki historiaa SAG-gaalassa

28.02.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Supersuosittu Squid Game on ensimmäinen ei-englanninkielinen sarja, joka on palkittu SAG-palkinnolla.

Supersuosioon noussut korealainen Netflix-sarja Squid Game on huomioitu kahdella palkinnolla eilen illalla käydyssä vuosittaisessa elokuva-alan SAG-gaalassa. SAG-palkinto on yksi televisio- ja elokuva-alan arvostetuimpia palkintoja.

Squid Game teki historiaa usealla saralla. Se on ensimmäinen ei-englanninkielinen draamasarja, sekä ensimmäinen korelainen toteutus, joka on voittanut palkinnon kyseisessä palkintogaalassa.

Sarjan pääosanesittäjät Lee Jung-jae, 49, ja Jung Ho-yeon, 27, palkittiin parhaan mies- ja naisnäyttelijän palkinnoilla draama-sarjassa. Lisäksi sarja palkittiin näyttävistä toimintakohtauksistaan.

Squid Gamelta jäi kuitenkin saamatta parhaan draamasarjan palkinto. Parhaaksi draamaksi valittiin tänä vuonna yhdysvaltalaisesta mediamoguli-perheestä kertova Succession.

Näyttelijä herkistyi puheessaan

Jung-jae piti kiitospuheensa koreaksi, joka käännettiin englanniksi.

- Tämä jotain uskomattoman suurta minulle, Jung-jae aloittaa.

- Kirjoitin jotain valmiiksi, mutta minusta tuntuu, etten pysty lukemaan sitä. Kiitos SAG, kiitos kansainvälinen yleisö rakkaudestanne Squid Gamea kohtaan. Ja kiitos Squid Gamen tiimi, näyttelijä jatkaa.

Tunteellinen Ho-yeon myös kiitti kaikkia saamastaan palkinnosta.

- Olen istunut usein katsomassa teitä kaikkia suurelta ruudulta unelmoiden, että jonain päivänä minustakin tulisi näyttelijä. Kiitos, että saitte minut unelmoimaan ja avasitte oven minulle, Ho-yeon jatkaa kiitospuheessaan.

Squid Game huomioitiin aiemmin parhaan sivuosaesittäjän Golgen Globe -palkinnolla.

Sarja nousi nopeasti julkaisunsa jälkeen Netflixin kaikkien aikojen katsoitummaksi sarjaksi. Sarjasta on tekeillä toinen tuotantokausi, jonka ilmestymispäivästä ei ole vielä varmaa tietoa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Squid Game-tähti voitti elämänsä ensimmäisen Golden Globen - 77-vuotias suosikkinäyttelijä aloitti uransa jo vuonna 1967

Lue myös: Ennätyksiä rikkonut Squid Game jatkuu - Netflix varmisti toisen tuotantokauden

Lue myös: Netflixin uudella jännityssarjalla valtava suosio - saattaa nousta kaikkien aikojen katsotuimmaksi

Lähde: Vanity Fair

Kilpailut

Uusimmat