Kuva: Emmi Moilanen

JVG-elokuva sai huiman määrän katsojia ja nousi tilastoissa kärkisijoille - edellä vain yksi leffa

29.03.2022 08:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii -dokumenttia kävi viikonloppuna katsomassa yli 12 000 ihmistä.

JVG -elokuva: Vuodet ollu tuulisii valloitti teatterit läpi Suomen ensi-iltaviikonloppuna.

Perjantaina 25 maaliskuuta ensi-iltansa saanut elokuva keräsi yli 12 000 katsojaa sijoittuen katsojatilastojen toiseksi kansainvälisen The Batman -elokuvan hallitessa paalupaikkaa. The Batman keräsi noin 800 ihmistä enemmän teattereihin kuin JVG.

- Kyseessä on kyllä timanttinen saavutus kotimaiselle dokumenttielokuvalle, itseasiassa yksi parhaista kotimaisista avauksista pitkään aikaan, kommentoi SF Studiosin levitysjohtaja Timo Räisänen.

JVG-elokuva perustuu runsaaseen arkistomateriaaliin, mikä on saanut kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoilta. JVG:n kasvaminen farmista stadionluokkaan on taltioitu yli 10-vuotisen uran aikana kameroin ja koostettu kokoillan elokuvaksi. Mukana on myös yhtyeen sekä heidän läheisten ja yhtyeen uraa rakentamassa olleiden tärkeiden taustavaikuttajien ja yhteistyökumppaneiden haastatteluja ja tarinoita.

JVG-räp-duon jäsenet Jare Brand, 35, ja VilleGalle, 35, vierailivat viime viikolla Voice.fi:n haastattelussa kertomassa uudesta dokumenttielokuvastaan. Haastattelussa duetto kertoi muun muassa, mitä muuta tulevan vuoden aikana on luvassa, ja Jare paljasti, miten hän selvisi uransa alkuaikojen ”fruittari-räppäri”-maineestaan räppipiireissä. Koko haastattelun voit lukea ja kuunnella täältä.

Lue myös: JVG kertoo päihteiden roolista musiikkiurallaan: ”Se on jännä ilmiö tällä meidän alalla”

Lue myös: Pirkka: Jättihitti ajoi JVG:n kriisiin - "Sorruimme ylikelailuun"

Kilpailut

Uusimmat