Kuva: AOP / Elmeri Elo

IL: Salkkarit-tuottaja harkitsi sarjan tunnarin korvaamista Erika Vikmanin hitillä - "Täydellinen sanoitus"

06.04.2022 10:15 - Iiro Myllymäki

Marko Äijö kertoo Iltalehdelle tulleensa lopulta siihen ratkaisuun, että legendaarinen Tunteisiin-kappale on paras jättää tunnusmusiikiksi.

Salatut elämät -saippuasarja on pyörinyt MTV3-kanavalla jo yli 23 vuotta, ja päivittäissarjan tunnusmusiikki on noussut legendaariseen asemaan. Anna Hanskin Tunteisiin-kappale on kuultu sarjan tunnarina aina, mutta versiot ovat muuttuneet vuosien varrella.

Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö kertoo Iltalehden haastattelussa, että suomalaisten mieliin iskostuneella kappaleella on suuri merkitys sarjalle. Äijön mielestä Tunteisiin on kestänyt hyvin aikaa. Hän kertoo kuitenkin pohtineensa useampaan otteeseen, voisiko tunnusmusiikiksi valita jonkin muun kappaleen. Äijö nostaa yhden melko tuoreen hitin esiin. Hänellä oli ideana, että Erika Vikmanin Syntisten pöytä toimisi hyvin dramaattisen sarjan alkumusiikkina.

”Jätettyjä, petettyjä, eronneita, karanneita, langenneita, ratkenneita, sisimpänsä salanneita”, kappaleen kertosäkeessä lauletaan.

- Sisällöllisesti se sopisi täysin. Se olisi vähän siipeensä saanut versio toiveikkaasta Tunteisiin-biisistä. Täydellinen biisi ja sanoitus, Äijö sanoo Iltalehdelle.

Äijö kertoo miettineensä Vikmanin kappaletta tunnusmusiikiksi tosissaan. Hänen toimenkuvaansa kuuluu pohtia, miten sarja pysyy raikkaana. Hän tuli kuitenkin siihen tulokseen, että tunnuskappaleeseen ei ehkä kannata kajota, koska tunnusmusiikki on muodostunut suomalaisten mielessä jo niin ikoniseen asemaan.

- Se on ihan oikeasti kuin iltasoitto. Tässä pätee se, että jos joku toimii, miksi ihmeessä muuttaa sitä, Äijö sanoo.

Marko Äijö (kuva: Emmi Moilanen)

Tunteisiin on käännös ruotsalaisen Åsa Schmalenbachin Jag vill -kappaleesta. Suomenkieliset sanoitukset on tehnyt Jiri Nikkinen. Asko Kallonen toimi 1990-luvun lopussa BMG Finland -levy-yhtiön tuotantopäällikkönä, ja Kallonen kertoo Iltalehdelle, että tuotantoyhtiö Fremantlesta pyydettiin häneltä musiikkia tulevaan päivittäissarjaan. Tuotantoyhtiön edustaja soitti hänelle Schmalenbachin kappaleen, ja Kallonen keksi, että kappale sopisi Anna Hanskin äänelle.

Hanski kertoo IL:n haastattelussa, että hänen kappaleensa pääsy sarjaan ei tuonut hänelle merkittävää rahallista hyötyä.

- Moni ajattelee, että mikä onnenpotku, että saa kappaleensa päivittäissarjaan. Homma hoidettiin hyvin kertakorvauksella, joten rahallinen hyöty ei ole ollut merkittävä. Toki siitä on ollut pitkän ajan hyötyä. Se on tärkeä biisi, josta minut tunnetaan ja se on näkynyt urallani, Hanski sanoo.

Lue myös: Salkkarit-tuottaja paljastaa kolme teemaa, joita ei sarjassa käsitellä: "Oikeasti isoja aiheita"

Lue myös: Erika Vikmania mollattiin noloksi seksiobjektiksi somessa - laulajan vastaus laittoi jauhot suuhun

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat