Kuva: Handout

Me Naiset: Haloo Helsingin suosion hinta on ollut kova: "Olisimme voineet päättää, että tämä oli tässä"

06.04.2022 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Haloo Helsinki tuli tunnetuksi jäsenten ollessa vain teini-ikäisiä.

Haloo Helsinki on yksi kiistatta Suomen suosituimpia yhtyeitä, mutta valtavalla menestyksellä on ollut myös kääntöpuolensa. Yhtyeen jäsenet Elisa "Elli" Tiilikainen, 31, Jere Marttila, 31, Leo Hakanen, 30 ja Jukka Soldan, 29, kertovat Me Naisten haastattelussa, minkälaista oli tulla koko kansan tuntemaksi valtaisan nuorena, vain teini-ikäisenä.

-  Olimme itsekin vain 14–15-vuotiaita, kun Haloo Helsinki syntyi ja lähdimme tosissamme keikkailemaan ja luomaan uraa. Jokainen voi kuvitella, millaista on, kun nuori ihminen päätyy julkiseen ammattiin, Tiilikainen muistelee haastattelussa.

Tiilikainen jatkaa, että vaikeaa olivat muun muassa keskustelupalstojen ilkeät kommentit.

- Yhtäkkiä oma persoona on nettipalstojen ilkeiden kommenttien kohteena ja naama tunnistetaan jopa uimahallin pukukopissa. Ei ihme, että paniikkihäiriö alkoi nostaa päätään, muusikko kuvailee Me Naisille.

Aina yhtyeen tulevaisuuskaan ei ole ollut itsestäänselvyys. Vaikeat hetket ovat saaneet jäsenet myös punnitsemaan, haluavatko ylipäätään jatkaa yhdessä. Kovassa tahdissa iski niin sanottu vauhtisokeus ja kiireisimmillään bändi kertoo haastattelussa tehneensä jopa sata keikkaa vuodessa.

- Bändinä olemme monta kertaa olleet kovilla. Suoraan sanoen jopa tilanteessa, jossa yhtyeenä jatkaminen oli suuri kysymysmerkki, Marttila kertoo samassa haastattelussa.

- Rehellinen burnout uhkasi moneen otteeseen. Kärsimme uupumuksesta ja stressistä, luova näkemys ja motivaatio alkoivat heiketä, Hakanen jatkaa.

Elokuussa 2018 bändi jäikin määrittelemättömän pituselle tauolle. 

- Ilmassa riippui ajatus, että jossakin vaiheessa jatkamme. Kukaan meistä ei silti varmuudella tiennyt, miten tulevaisuudessa käy. Yhtä hyvin olisimme voineet tauon lopuksi päättää, että tämä oli tässä, Marttila myöntää Me Naisille.

Yhtye kuitenkin palasi tauon päätteeksi yhteen ja totesi pysähdyksen tehneen kaikille hyvää.

- Määrittelemättömän mittainen tauko oli meistä jokaiselle mahdollisuus työstää asioita omalla tavallaan ja tasollaan. Etäisyys tuli silloin tosi tarpeeseen, Soldan summaa haastattelussa.

Lue myös: Haloo Helsinki on tänä vuonna tärkeän kampanjan keulakuva: "Vastauksemme oli heti selvä"

Lue myös: Haloo Helsinki on vuoden yhtye - "Olemme harjoitelleet yhdessä 15 vuotta"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat