Kuva: Marek Sabogal

Haloo Helsinki on tänä vuonna tärkeän kampanjan keulakuva: "Vastauksemme oli heti selvä"

01.04.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Haloo Helsingin jäsenille aihe on lähellä sydäntä.

Yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä Haloo Helsinki on tänä vuonna Mielinauha-kampanjan keulakuva. Mielenterveys on bändille tärkeä asia, joten mukaan kysyttäessä vastaus oli helppo.

- Kun MIELI ry:ltä kysyttiin mielenkiintoamme osallistua Mielinauha-kampanjaan, vastauksemme oli heti selvä. Tämä on tärkeää työtä, jota haluamme olla mukana tukemassa, bändin jäsenet toteavat.

Erityisen lähelle aihe tuli bändiä keväällä 2020, kun heidän musiikistaan tehty musikaali esitettiin.

- Nopea päätöksemme johtaa juurensa keväällä 2020 esitettyyn musikaaliimme, jota varten keräsimme ja saimme faneiltamme yli tuhat kirjettä siitä, miten musiikkimme on vaikuttanut heidän elämiinsä, bändi muistelee.

Faneilta saatu palaute valotti yhtyeen jäsenille, kuinka suuria merkityksiä heidän musiikillaan on ollut kuuntelijoille.

- Oli silmiä avaavaa lukea faniemme kokemuksista. Monelle biisimme ja jopa laulujen yksittäiset virkkeet ovat olleet voimaannuttavia niin ilossa kuin surussa. Ymmärsimme, kuinka syvälle musiikki vaikuttaa ja että teemme tärkeää työtä antamalla voimaa faneillemme, he tiivistävät.

Mielinauha on vuosittainen kampanja, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta mielenterveydestä ja keräämään varoja mielenterveystyöhön.

Lue myös: Ellinoora haluaa, että mielenterveysongelmista puhutaan - "On ihan normaalia käydä terapiassa"

Lue myös: Haloo Helsinki on vuoden yhtye - "Olemme harjoitelleet yhdessä 15 vuotta"

Lähde: STT

Kilpailut

Uusimmat