Kuva: AOP

Ohjaaja kertoo Jared Leton metodinäyttelemisestä Morbiuksessa: "Jos sinun on tehtävä se, teemme sen"

07.04.2022 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jared Leton metodinäyttelemisestä koitui aikatauluongelmia kuvauksissa.

Uutuuselokuva Morbiusta tähdittävä Jared Leto, 50, meni elokuvan kuvauksissa niin syvälle metodinäyttelemiseen, että ei poistunut hahmostaan kuvaustaukojenkaan ajaksi.

Leton hahmo, biokemisti Morbius kärsii verisairaudesta, jonka vuoksi hän joutuu muun muassa liikkumaan kainalosauvojen kanssa. Juurikin sauvojen käyttämisestä Leto ei suostunut luopumaan edes vessareissujen ajaksi. Kuvauksissa näyttelijän omistautuneisuus tuotti kuitenkin vaikeuksia, sillä aikataulu alkoi venyä hitaiden vessakäyntien vuoksi. 

Ohjaaja Daniel Espinosa vahvistaa väitteen, jonka mukaan Leton näyttelemiseen oli lopulta puututtava, koska vessakäynnit kestivät kainalosauvojen kanssa niin kauan. Lopulta Leto suostui kompromissiin, jossa hänet kuljetettiin vessatauoille pyörätuolissa, jotta joku voisi työntää tuolia nopeammin kuin Leto itse olisi köpötellyt sauvoillaan.

Espinosa jatkaa myös, että hän ymmärtää näyttelijöitä. Jokaisella on omat keinonsa päästä hahmoon sisään.

- Kaikki näyttelijät uskovat prosessiin. Ohjaajana tuet sitä, mikä ikinä tekeekään heistä niin hyviä kuin he vain voivat olla, Espinosa kuvailee.

Espinosalta kysytään hänen haastattelussaan myös, kokeeko hän näyttelijöiden vaatimuksia turhauttavina. Ohjaaja luottaa näyttelijöiden itse tietävän, millä keinoin pääsevät parhaaseen lopputulokseen.

- Olisi vaikeaa sanoa, että "otan tämän osan pois ja saan silti saman irti hänestä". En tee sitä.  Ennemminkin ajattelen, että "hei, jos sinun on tehtävä se, me teemme sen". Jos haluat täysin normaalin henkilön, joka tekee vain asioita, jotka ymmärrät, sitten olet väärällä alalla, ohjaaja jatkaa.

Lue myös: Vuoden huonoimpia elokuvasuorituksia palkittiin - yksi osui Jared Letolle

Lue myös: "Myin kannabista takaovesta" - Jared Leton työhistoriassa on potkut ja kyseenalaista sivubisnestä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat