Kuva: Minttu Tikkanen

Maria Veitola toteaa poliitikoille: "Lopettakaa hoitajien ja muiden sotealan ammattilaisten syyllistäminen"

08.04.2022 20:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Instagram-julkaisussaan Veitola muun muassa kyseenalaistaa tutkimusta, jonka mukaan Suomi olisi maailman onnellisin maa.

Suomalainen toimittaja Maria Veitola, 49, on pitkin viikkoa julkaissut Instagram-tilillään hoitajien eri kokemuksia siitä, millaista on elämä hoitoalalla. Julkaisut ovat televisiotoimittajan kannanotto meneillään olevaan hoitoalan lakkoon, joka alkoi 1. huhtikuuta. Veitola ilmoittaa kuitenkin viimeisimmässä julkaisussaan lopettavansa toistaiseksi hoitoalan työntekijöiden tarinoiden julkaisemisen.

”Tämä ei tarkoita, että unohtaisin. Viestinne ja kertomuksenne kentältä säilyvät Instagram-kohokohdissani ainakin jonkun aikaa -ja sydämessäni ikuisesti”, Veitola kirjoittaa julkaisunsa lopussa.

”On ollut todella avartavaa ja karmaisevaa lukea näitä väkeviä todistuksia työelämästä. Tiesin, että tilanne on järkyttävä, mutta en ollut käsittänyt, kuinka monella tavalla naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita ja ammattilaisia kyykytetään. Päättäjät ja pomot, hävetkää”, Veitola toteaa.

Julkaisunsa aikana Veitola myös kyseenalaistaa tutkimusta, jonka mukaan Suomi olisi maailman onnellisin maa.

”Saivathan tutkimukseen osallistua myös vaipoissaan makaavat muistisairaat ja liikuntakyvyttömät vanhukset? Entä laitoshoitoa tarvitsevat vammaiset ihmiset? Kysyttiinhän onnellisuutta myös vaikeasti sairailta, päihde- ja mielenterveysongelmaisilta kansalaisilta, sekä lastensuojelun piirissä olevilta lapsilta ja nuorilta? Ai te unohditte”, Veitola pohtii.

”Tässäkin kriisissä suurimpia kärsijöitä ovat ne heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, jotka eivät saa sitä tukea ja apua, joka heille kuuluu. Hyvinvointiyhteiskunta, my ass”, Veitola lisää.

(kuva: AOP)

Toimittaja pyytääkin päättäjiä, poliitikkoja ja muita johtajia lopettamaan hoitoalan työntekijöiden kiduttamisen ja syyllistämisen.

”Kysyn teiltä, kuinka kauan tätä ihmisten kiduttamista aiotaan jatkaa? Lopettakaa hoitajien ja muiden sotealan ammattilaisten syyllistäminen siitä, että he haluavat vain tehdä työnsä hyvin, riittävillä resursseilla. Te ette voi repiä aina kaikkea empaattisten ja kunnianhimoisten naisten selkärangasta”, Veitola toteaa.

Veitola toivoo päättäjien myös ottavan keskustelunaiheekseen eutanasian eli kuolinavun.

”Toivon, että käynnistätte myös aktiivisen keskustelun kuolinavusta ja eutanasiasta. Jos mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään on estetty yhteiskunnan taholta, on ihmisille annettava mahdollisuus päästä pahasta. Käärikää hihat ja ryhtykää hommiin”, Veitola lisää.

Veitola on saanut lukuisia kiitollisuudenosoituksia seuraajiltaan rohkeasta ja suorasanaisesta kannanotostaan. Poliitikot ja muut päättäjät eivät ole toistaiseksi kommentoineet Veitolan julkaisuihin.

Veitolan koko Instagram-julkaisun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Maria Veitola peräänkuulutti ysärin unohdettua trendiä ja mielipiteet jakautuivat - ikävöitkö itse?

Lue myös: Maria Veitola paljasti arpensa ja kertoi suuren kasvaimen poistamisesta - "Traumaattinen kokemus"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat