Kuva: AOP

Evanescencen Amy Lee kertoo hänen poikansa rakastavan Suomea: "Emme malta odottaa sinne pääsyä"

20.05.2022 11:15 - Riia Frost

Evanescense valtaa Tampereen Nokia Arenan lavan 19. kesäkuuta 2022.

Voice.fi haastatteli Evanescencen laulajaa ja pianistia Amy Leetä, 40, joka kertoi muun muassa, miten koronapandemia vaikutti viimeisimmän The Bitter Truth -albumin teon viivästymiseen. Lisäksi Lee paljasti, mitkä ovat hänen tulevaisuuden tavoitteensa, vaikka hän onkin jo saavuttanut elämässään paljon huikeita asioita. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Useasti palkittu rock-yhtye Evanescence on tehnyt musiikkiuraa jo liki 20 vuotta ja bändin menestyshitteihin lukeutuvat muun muassa My Immortal, What You Want ja Bring Me To Life. Yhtyeen tämänhetkiset jäsenet ovat laulaja ja pianisti Amy Lee, basisti Tim McCord, 42, rumpali Will Hunt, 50, sekä kitaristit Troy McLawhorn, 53, ja Jen Majura, 38.

Evanescencen alkuaikoina, kun Fallen-debyyttialbumi julkaistiin, Lee muistelee olleensa vasta 21-vuotias. Lee kokee yhtyeen olevan elävä olento, joka on muuttunut valtavasti vuosien varrella, ja kokee myös tärkeänä kyseisten muutosten omaksumisen. Lee myös kertoo, miten vuosien varrella yhtyeen merkitys on muuttunut hänen elämässään.

- Olemme kokeneet paljon 20 vuoden aikana, mutta tunnen nykyään eri tavalla kuin alkuaikoina. Kaikki tuli niin nopeasti ja toki yritimme kaikkemme ja kaikki kääntyikin hyväksi, mutta samalla se oli niin pelottavaa. Tuntui, että silloin piti todistella paljon, Lee avaa.

- Mutta kaiken sen jälkeen, tästä on tullut todella tärkeä osa elämääni. Tästä on tullut aika pitkälti minun ja faniemme välinen suhde ja koen musiikkimme olevan iso osa heidän elämäänsä, kuten myös minunkin. Eli kaikki tuntuu nykyään paljon suuremmalta, Lee lisää.

Evanescencen viimeisin albumi The Bitter Truth julkaistiin vuosien kestäneen tauon jälkeen. Kyseisen levyn tekemisessä kesti odotettua kauemmin ja Lee paljastaa yhden syistä olleen inspiraation löytäminen.

- Minulle itselle on erittäin tärkeää päästä siihen pisteeseen, että olen valmis päästämään kaiken ulos ja siksi annan sydämelleni tilaa hengittää eri albumien välillä. On tärkeää, että kaikki tulee oikeasti sydämestäni, eikä musiikkia tehtäisi sen takia, että olisi otollinen hetki, rahantarve, tai koska fanit pyytäisivät sitä. Musiikin on aina täytynyt olla sitä, mitä oikeasti haluan intohimoisesti tehdä, Lee toteaa.

- Ja luulen, että sillä on merkitystä musiikissamme, Lee lisää.

Kauniita muistoja Suomesta

Evanescence valtaa Tampereen Nokia Arenan lavan 19. kesäkuuta 2022. Lee kertoo yhtyeen olevan innoissaan, että he voivat esittää uusimman albuminsa Suomessa ensimmäistä kertaa. Laulaja ei paljasta liikaa siitä, mitä konsertissa on luvassa, mutta kertoo kuitenkin yhtyeen muuttaneen soittolistaansa.

(kuva: AOP / EPA)

- Kun albumien välillä on niin paljon aikaa, niin haluat vain soittaa uutta musiikkia keikoilla. Ja yksi vaikeimmista asioista on soittolistojen valitseminen, ja valitettavasti emme voi soittaa monia kappaleitamme, koska meillä ei riitä aika. Eli muutamme soittolistaamme hieman siitä, mitä se alun perin oli, mutta emme liikaa, koska meillä on hieno esitys luvassa, Lee avaa.

- Olemme vain niin innoissamme, että voimme vihdoinkin mennä takaisin lentokoneen kyytiin ja tulla sinne esittämään albumimme teille, Lee lisää innokkaana.

Evanescence esiintyi viimeksi Suomessa kesällä 2017 Vantaan Rockfestissä ja siksi toimittajan oli pakko kysyä, jäikö Leelle mitään hauskoja muistoja Suomesta.

- Hauskoja? Muistan vain kauniit ihmiset, Lee naurahtaa.

- Lisäksi en aina saa poikaani mukaan kiertueelleni, mutta hän oli mukanamme silloin. Hän oli noin 3-4-vuotias, ja muistan, kuinka hän rakasti siellä olemista. Hän rakasti ulkona kävelemistä ja ruoan maistelua. Eli kyllä, se on kaunis maa, emmekä malta odottaa sinne pääsyä, Lee lisää.

Lee ei paljasta, onko hänen seitsemänvuotias poikansa Jack tällä kertaa mukana Suomessa, mutta kertoo lapsensa pääsevän silloin tällöin mukaan yhtyeen kiertueille.

- Hän kasvaa vanhemmaksi, joten se riippuu aika pitkälti hänen koulustaan. Ennen oli ehkä hieman helpompaa ottaa hänet mukaan kiertueille, koska aikatauluttaminen oli sujuvampaa. Selviydyimme juuri pandemiasta ja hän pääsee pian ekalta luokalta, joten joudumme katsomaan kiertue kerrallaan läpi tilannetta, Lee kertoo.

- Eli enimmäkseen hän on mukana puolet ajoista, Lee lisää.

Evanescence-yhtyeen uusimman albumin The Bitter Truth voit kuunnella esimerkiksi Spotify-palvelusta.

(kuva: AOP)

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Juttu päivitetty 20. toukokuuta. 2022 klo. 11:34

Lue myös: Evanescence-laulaja loukkasi itsensä juuri ennen kiertuetta - "Olen ollut masentunut"

Lue myös: Hard rock -kaunottaren uusi aluevaltaus: Julkaisee suloisen lastenlevyn

Kilpailut

Uusimmat